tiistai 26. heinäkuuta 2016

Porkkanainen juustokakku

Tänä keväänä päättyi hieman haikeudella ja ihmetyksellä kolmen vuoden unelmakoulu. Koulu, josta kerkesin haaveilla 12- vuotiaasta tytöstä lähtien, jonne menoa moni epäili ja samalla kannusti, joka yllätti ja ylitti odotukseni. Kolmeen vuoteen kerkesi mahtua lukuisia seikkailuja, opetuksia, oppimista, räntäsateita, kylmässä tärisemistä, luonnosta häkeltymistä, uusia ystäviä. Samalla yritin suorittaa lukion yli-oppilastutkintoa, mutta vasta viimeisillä viikoilla sain selville, ettei yritykseni riittäneet läpäisemiseen. Lakki jäi saamatta ainakin toistaiseksi, mutta ammattijuhlat järjestettiin.

Luonnollisesti leipomista rakastavana, halusin laittaa mahdollisimman paljon itse. Aika paljon jouduimme perheessä asiasta neuvottelemana, koska alunperin olisin tahtonut vain omia juttujani erikoisemmalla twistillä. Mutta koska juhlat on aina myös kaikkien juhlat, jaiemme leivottavia useammalle.

Luonto-ohjaajana juhlien teema oli tietysti luonto. En halunnut mitään Suomesta ja luonnosta poikkeavaa, vaan noudattaa pääasiassa luonnon teemoja väreissä ja mauissa. Villiyrttejä, metsäsieniä ja riistaa näkyi siis menuissa. Suurin oma erikoisuuteni oli juustokakut. Keksin niiden ohjeen täysin päästäni ja koe testasin niitä parikertaa. Kerrankin siis huolella suunniteltu leivonnainen, joka kaiken lisäksi onnistui! Ja ensimmäisen hääkakkutilauksen sain samalla ;)

Pohja
100g Digestive keksiä
1prk Porkkanasosetta

Täyte:
 200g Kermaviili
200g Maustamaton tuorejuusto
200g Rahkaa
1dl Stevia
6kpl Liivatetta
0,5dl Vettä

Kiille:
3dl Porkkanamehu
3 Liivatetta

1. Murskaa keksit ja lisää sose. Levitä irtopohjavuoassa olevaan leivinpaperin päälle.  
2. Liuota 10min liivatteita. Sekoita maitotuotteet sokerin kera. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet siihen. Lisää liivateseos seokseen. Kaada täyte vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin väh. 4h.
4. Valmista kiille täytteen jähmetyttyä. Liuota liivatteet kylmässä vedessä 10min. Kiehauta pieni määrä mehua kattilassa ja liuota liivatteet. Lisää loput mehut. Kaada kakun pinnalle. Laita kakku jääkaappiin jälleen väh. 4h. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)