keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Syksyinen puolukkakakku

Yhtenä päivänä teki pitkästä aikaa leipoa. Ja nimenomaan leipoa jotain uutta. Pieniä leipomisia tulee tehtyä kohtuu useinkin, kun käytän puurojen jämiä kaikenmaailman sämpylöihin, piirakoihin ja muihin terveellisyyksiin. Tämä syksyinen uutuusherkku oli vaihtelua kaikin puolin ja maistui myös ihanalle!

Vaikka puolukkakusta tuli terveellinen, ei kukaan ulkopuolinen sitä huomannut tai moittinut. Silloinhan tuote on onnistunut, ainakin omasta mielestäni.

Muokkasin ohjetta vanhasta "Juoksija"- lehden muffiniohjeesta. Laiskuuttani tein siitä kakun, sillä en jaksanut annostella pieniin muffinivuokiin taikinanökäreitä.

4 kananmunaa
1dl ruokokidesokeria
puolikas banaani
1 avokado
2dl piimää
2dl täysjyväspelttijauhoja
2dl ohrajauhoja
2dl pellavansiemeniä
3tl leivinjauhetta
2tl kanelia
5dl puolukoita

1. Vatkaa munat ja sokeri. Muussaa avokado ja banaani joukkoon. Lisää piimä, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja marjat. 
2. Jos teet kakun, voitele ja korppujauhoja vuoka ja kaada taikina siihen, tai annostele muffinivuokiin. Paista 200- asteessa kakkua n. 50min ja muffineita n. 20min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)