maanantai 9. marraskuuta 2015

Maukas peltileipä

Päivän lempiajankohtani on se, kun saan käteeni iltapäivän kahvikupin, sekä päivän lehden. Jos voisin sanoa muutamia asioita, mihin olen koukussa niin yksi niistä on sanomalehtien lukeminen. Rakastan lukemista, ja rakastan lehtiä - niin sanoma, kuin aikakausi. Yksi asia, minkä tarkistan myös joka lehdestä on niiden ruokaohjeet. Yleensä niissä on sellaisia, mitkä ohitan vain, mutta välillä pongailen hyvältä kuulostavia. Yhtenä päivänä Savon Sanomien välissä komeili "Pannuleipä". Leikkasin ohjeen talteen ja sopivan päivän koittaessa päätin leipoa leivän - tietysti hieman sitä itse muunnellen.

En ollut pitkiin tehnyt tällaista. Leivästä tuli pehmeää, maukasta ja suorastaan suussa sulavaa. Pidin leivän koostumuksesta kovasti ja se maistui erinomaiselta etenkin kahvin kanssa. Vaikka alkuperäisessä ohjeessa sanottiin sen säilyvän parhaana vain leipomispäivän, söin sitä innolla vielä melkein viikonkin päästä. Leipä siis säilyy hyvin, kun sen laittaa esimerkiksi pussiin.

3dl grahamjauhoja
1½dl ohrajauhoja
1½dl spelttijauhoja
3dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
2rkl leivinjauhetta
1rkl ruokosokeria
2dl auringonkukansiemeniä
2dl jugurttia
2dl piimää
3dl appelsiinimehua

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti, piimä ja mehu nopeasti sekoittaen. Laita leivinpaperi pellin päälle ja levitä taikina n. 1,5cm-2cm paksuiseksi levyksi. Paista n. 200- asteessa n. 25min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)