keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Lakka-juustokakku

Isänpäivä oli ja meni. Ja isänpäivä on syy leipoa - jotain muuta kuin suolaisia leipiä ja piirakoita. Isät pitävät lakoista, ainakin perinteiset metsä ja Lappi - isät, joihin meidän isä lukeutuu. Tämän johdosta päätin tehdä Lakka-juustokakun, vaikkei juustokakut niin miehisiä kakkuja olekaan.

Pohjan ohjeen löysin näkkäripaketin kyljestä, joka tuntui uskomattomalta. Näkkäripohja juustokakussa. Kuulosti ihanan terveelliselle! Täytteen tein muistaakseni Kotilieden ohjeella, hieman muokaten sitä. Hienomman kakusta olisi saanut, jos täytteen lakka päällisen olisi myös hyydyttänyt. Seuraavan kerran aionkin niin tehdä, vaikka kakku toimii näinkin.
Hyvää tuli, ja siitä tykättiin. Ei liian makeaa, mutta maukasta :)


Lakka-juustokakku

Pohja:

100g näkkäriä
3rkl margariinia
1tl gardemummaa
1rkl steviaa
vettä

Täyte: 
7 liivatelehteä
3+1dl maitoa
3rkl perunajauhoja
3-4rkl sitruunamehua
1 kananmuna
180g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
4tl vaniljasokeria
2rkl steviaa
n. 5dl lakkoja


1. Murustele tai aja näkkäri pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon pehmeä margariini, sekä mausteet. Jos taikina tuntuu liian irtonaiselle, lisää hieman vettä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohja siihen. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
2. Liota liivalehdet kylmässä vedessä. Mittaa 3dl maitoa kattilaan ja lisää hämmentäen perunajauhot. Sekoita koko ajan 3-4min niin että seos sakenee. Ota kiisseli pois liedeltä. Lisää sitruunamehu ja kananmuna. Kuumenna uudestaan lähes kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet hyvin sekoittaen. 
3. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa juusto ja rahka kiiltäväksi seokseksi. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin se, sekä sokerit. Vaahdota 1dl maitoa ja lisää varovasti seokseen. 
4. Lisää taikinapohjan päälle n. 2,5dl lakkoja. Lisää päälle täyte. Laita jääkaappiin jähmettymään. 
5. Taikinan ollessa jähmettynyt väh. pari tuntia. Lisää loput lakat päälle. Anna jähmettyä kylmässä.

Hienomman päällisen saisi vielä, jos lakkakerroksesta tekisi kiilteen. Tällöin niitä pitäisi ensin keittää hyytelösokerin kanssa tai sekoittaa joukkoon pari liivatelehteä. Kakku toimii täysin myös näinkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)