sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ihon alaiset

"Tietoa minusta:
PlastikPrincess

Olen helsinkiläinen neitonen, rakastan muokkauksia ja tavoitteeni on kerätä muokkausrahasto valmiiksi täysi-ikäisyyteen mennessä! Kaikki keinot sallittuja ;) Kerron elämästäni blogissa, koska tykkään kirjoittamisesta ja haluan inspiroida muitakin pakkoluomuiluun kyllästyneitä alaikäisiä. Minulta on toivottu myös vlogia, mutta pidän kuvamateriaalin minimissä yksityisyyden turvaamiseksi"
Yksi tavoittelee honmuokkauksia, jotta voisi sopeutua yleiseen joukkoon ja normistoon sekä saaden sitä kautta töitä. Toinen kuuluu "Luonnollinen ihminen" - järjestöön järjestäen mielenosoituksia luomuilun nimissä ja vastustaen uutta lakiehdotusta kehonmuokkausten tulemisesta peruspalveluihin. Kolmas ei tiedä, miten suhtautua muokkauksiin, sillä työ luomuklubilla on hyvä. Neljäs tekee laittomia töitä päästäkseen muokkauksiin.

Koko maailma on muuttunut Anu Holopaisen "Ihon alaiset" - kirjassa. Elämä on pinnallistunut äärimmäisyyksiin ja kehonmuokkauksista, plastiikkakirurgiasta ja ns. thinspiraatiosta on tullut normaalia. Mitä enemmän ihmisellä on muokkauksia, sitä upeampi ja hyväksytympi hän on. Lähes jokainen haaveilee hienoista ja kalliista muokkauksista, tullakseen luonnottomammaksi ja täydellisemmäksi. Täydellisyys on vain sallittua.

Onneksi on muutamia, jotka vastustavat kaikkea tätä hulluutta. Tämä pieni joukko ihailee täyttä luomuutta, jota pidetään muidenkin joukossa rohkeana ja erilaisena tekona. Luomut ovat uusi rohkea joukko, joka ei alistu muokkauksiin.

Holopaisen teos oli vaikuttava fantasia henkinen nuorten romaani, joka pisti ajattelemaan radikaalilla tavalla ihmisten ulkonäkökeskeisyyttä. Mikä oikeasti on täydellistä ja tarpeellista? Onko se, että pyrimme olemaan toistemme kopioita, vai se että hyväksyisimme itsemme täydellisinä virheinemme ja piirteinemme? Miksi tiettyjä malleja pidetään hyvinä ja muodikkaina, vaikka juuri siinä on hienous, että olemme erilaisia? Kuinka kaukana lopulta olemme tuosta hulluudesta, jossa muokataan ihmisiä mielinmäärin? Emmekö jo tietyllä tavalla tee jo sitä nyt, ääri fittnesin ja ortoreksia piirteiden vuoksi?

Teos imi mukaansa. Se oli todella nopeaa, helppoa ja koukuttavaa luettavaa. Teoksessa oli hyödynnetty myös hienosti blogi- kirjoituksia, reality- ohjelma kohtauksia, sekä nettikeskustelu pätkiä kaiken "arkisen" elämän keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)