lauantai 13. kesäkuuta 2015

Aurinkoista syötävää

Villiyrtit ovat vetäisseet minut mukaansa. Jo viime vuonna koulumme yrttikurssilla sain niihin ensi kipinän, mutta tänä vuonna se on vienyt mukanaan. Kävin viime viikonloppuna Koti- ja maatalousnaisten Villiyrtti - kurssilla, joka toi uusia ideoita yrttien käyttöön. Voi, miten rakastan noita kursseja ja päiviä! Siinä on jotain viehätystä viettää päiviä ihmisten seurassa, josta minusta vanhemmat ihmiset ovat 40-80- vuotiaita. Sielunsisarukset, kun helposti löytyvät heidän seurastaan...

Tämän maukkaan "Voikukka"- leivän keksin itse. Huomasin makujen muuttuvan leivän ollessa leipälaatikossa, ja vaikka yleensä leipä on aina parasta tuoreeltaan, maistui tämä paremmalta seuraavana päivänä. Yleensä minulla ei leivän rakenne tahdo onnistua ja niistä tulee tosi murumaisia, mutta tässä koostumus pysyi yllättävän hyvin! Tein myös leipää pitkästä aikaa leipävuokaan, sillä yleensä olen vaivannut itse pyöreitä leipäsiä. Mausteena käytin fenkolia, joka osoittautui yllättävän voimakkaaksi. Joten, jos et pidä fenkolista, vähennä määrää tai jätä pois.

0,5l Vettä
1pkt Hiivaa
1tl suolaa
1tl Fenkolia
3dl Voikukan nuppuja
n.7dl jauhoja
 (N. 3dl ruisjauhoja, 2dl sämpyläjauhoja, 3dl grahamjauhoja - tee kuten tahdot)
0,5dl oliiviöljyä

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja mausteet siihen. Sekoita jauhojen joukkoon saksitut voikukan nuput. Vaivaa taikina jättäen kuitenkin hieman löysyyttä siihen. Lisää öljy sekoittaen hyvin.
2. Kohota kaksinkertaiseksi (0,5h-2h).
3. Kaada voideltuun leipävuokaan. Paista 175- asteessa n. 50min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)