sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Yrttinen peltipiirakka

Teet jotain. Teet toista. Pitäisi tehdä sitäkin, kun ei malttaisi toistaa. Avata kone ja jälleen vaipua, tuon virtuaalimaailman pyörteisiin. Tehtävä tuo. Tehtävä tää. Enempää et ehdi tekemäänkään. 

Jos tehtäviä, ja koulua ajattelee vain, ei saa mitään aikaiseksi. Jos miettii vain päivän aikana suoritettavia juttuja, ei pysty keskittymään. Tarvitsen päivälle kivoja päämääriä, jotta voin suorittaa pakollisetkin tehtävät. Tietää tulevan palkinnon, jotta jaksaa uurastaa. 

Näinä sunnuntaihin kuuluvilla ajatuksilla lähetin viestin ihanalle ystävälleni kutsuen hänet lenkkeily ja tee- seuraksi. Minusta sunnuntaivieraissa on jotain erityisen ihanaa ja erikoista. Sellaista tunnelmaa, mitä muina päivinä ei ole. Silloin ei ylen ilakoida ja ihmetellä - ollaan vain ja rentoudutaan. 

Minusta on ihana kutsua ystäviä toisinaan vain siksi, että saan syyn leipoa jotain. Lenkkiseuran, aivojen tuuletuksen ja ystävän kanssa pulputtamisen lisäksi, on ihanaa tarjota toiselle hyvää. Tai yrittää ainakin tehdä jotain hyvää. Ja niin minä nytkin tein.


2dl neljänviljanhiutaleita
2dl ruisjauhoja
1dl  grahamjauhoha
½dl oliiviöljyä
1tl leivinjauhetta
1dl piimää
4dl vettä
1 kananmuna
1tl oreganoa
½dl voikukanvarsia
½dl maitohorsmaa
1dl juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko voikukat ja maitohorsma pieniksi paloiksi. Lisää loput ainekset. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperille. Paista 175- asteessa n. 20-25min. 

2 kommenttia:

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)