maanantai 23. maaliskuuta 2015

Röllien reseptikansio

On maaliskuu ja minä julkaisen tekemiäni joululahjoja. Hups.

Isäni aloitti viime syksynä kokkikerhon. Nauroin kuullesani asian, koska olin pitänyt sitä vitsinä. Mutta totta se oli, ja niin hän kävi koko syksyn ja tämän kevään miesten kokkikerhossa.

Minulle lahjojen tekoon aiheuttamat inspiraatiot tulevat monesti ihmisten harrastuksista ja heidän mielenkiinnonkohteistaan. Toisinaan niihin sekoittuvat tarpeet. Tässä lahjassa yhdistin nämä kaikki kolme.
Kokkikerhossa kerholaiset käyttävät tulostettuja ohjeita, jotka he kantavat pinoina kotiinsa. Kyllästyin näkemään tuon epämääräisen paperinivaskan keittiössämme, ja uskoin sen häiritsevän myös itse kokkia etsiessään suosikki reseptejään. Päätin siis tehdä reseptikansion kaikille hänen resepteilleen.


Koska kysymys oli mieskokkaajasta, sekä sotkuisesta keittiöhommasta, päätin ottaa materiaaliksi tuon iki-ihanan farkun.

1. Aseta kansio avattuna farkkukankaan päälle. Mittaa farkusta kansionkoko+20cm molemmille puolille, sekä yläosaan 2-3cm ylimääräistä kangasta.
2. Leikkaa toisesta kankaasta haluamasi kokoiset lätkät, ja ompele niihin mahdollisimman tiheällä ompeleella haluamasi kuvio. Ompele lätkät mittaamallesi kohdalle kankaaseen.
3. Ompele jokaiseen sivuun 1-2cm päärmeet.
4. Taita sivuista 20cm kangas palat sisäänpäin ja ompele ne ylä- ja alasaumoista kiinni.
5. Viimeistele työ.
6. Kirjoita A4- kokoisille papereiden reunaan haluamasi kategoriat (Suolaiset leivonnaiset, makeat leivonnaiset, pääruuat...) ja leikkaa ylimääräinen reuna niiden alapuolelta. Nido paperit kansioon ja eikun täyttämään paperit oikeisiin kategorioihin!


Vasta nyt reilusti joulun jälkeen otin jatkoprojektiksi lajitella kaikki kerääntyneet paperit tuohon kansioon. Ihanaa näpertylyä se oli, ja omistajakin oli tyytyväinen siistiytyneeseen kansioon. Röllikansioltahan tuo näyttää, mutta niinhän me ihmisetkin olemme R - niin kuin rölli, reseptit tai me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)