perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kaksinverroin hampurilaisia

Voiko hampurilaisia syödä monella tavalla? Voiko hamppareita nautiskella viikonlopun brunssilla? Voiko täysin rukiisista sämpylöistä tulla pehmeitä, kuohkeita ja suussasulavan hyviä? Voi, voi ja voi. Ainakin meillä voi.

Minulle kamalia ruokapaikkoja ovat pikaruokalat, sekä epäterveellisyyksiä huutavat majoneesilla kuorrutetut hampurilaiset. En ole vuosiin enää nauttinut niistä, eivätkä ne ole minulle sitä harvinaista luksusta. Mutta kuka sanoi, että näitä paikkoja välttävä ei pitäisi hampurilaisista? Kuka sanoi, että niiden pitäisi aina olla epäterveellisiä? Ei kukaan, jos teemme ne erilailla.

Näihin hampurilaisiin tehtävät sämpylät onnistuivat uudella itse keksityllä reseptillä mainiosti, ja voisin tehdä näitä aivan tavalliseen leipäkäyttöön. Samoin pihvejä voi käyttää pihvien teon mukaan. Päivällisestä ylijääneet sämpylät hyödynsimme aamun brunssilla, jolloin "pihveiksi" teimme paprikamunakkaita. Mainioita yhdistelmiä!

Sämpylät

6dl ruisjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2dl kaurapuuroa (n. 1dl kaurahiutaleita ja 2dl vettä)
2dl vettä
1ps kuivahiivaa
3/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
rypsiöljyä

1. Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon jauhot, kaurahiuteleet ja niiden jouhhoon sekoitettu kuivahiiva ja leivinjauhe. Lisää mausteet ja vaivaa taikina. Lisää alustuksen loppuvaiheessa rypsiöljy.
2. Kohota taikinaa 20min. Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä 20min. Paista uunissa 175- asteessa n. 15min.


Porkkanajauhelihapihvit

400g jauhelihaa
2 porkkanaa
3/4dl ruiskorppujauhoja
1dl vettä
1 kananmuna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½tl chilipippuria
½tl suolaa
1tl basilikaa

1. Sekoita korppuhauho ja vesi keskenään ja anna turvota hetki. Pilko sipulit, raasta porkkanaraasteeksi.  Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihvejä. 
2. Paista pannulla 2-3min per. puoli. Laita pihvit leivinpaperille ja uuniin. Paista vielä 175- asteessa n. 10min.

"Paprikapihvit"

2 kananmunaa
½ tomaatti
1 sipuli
½tl basilikaa
ripaus mustapippuria
2 juustoviipaletta
1 paprika

1. Pilko sipuli. Sekoita kananmuna, pilkottu tomaati, mausteet ja sipuli keskenään. 
2. Viipaloi paprika renkaaksi. Kuumanna pannu kuumaksi ja lisää paprika renkaat siihen. Kaada kananmunataikina renkaiden keskelle. Paista molemmilta puolin kypsiksi ja lisää loppuvaiheessa juustoviipaleet sulamaan paprikoiden päälle. 
2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)