lauantai 17. tammikuuta 2015

Talvenihmeenmaan mohairia

Jo kenties kolme vuotta sitten ostin paikallisesta lankakaupasta kasan vaaleanpunertavaa mohairlankaa. Jo kaksi vuotta sitten viimein keksin, mitä neulon niistä. Jo vuosi sitten sain neuloksen valmiiksi. Jo puolivuotta sitten viimeisten työn täysin valmiiksi. Ja nyt vasta sain aikaiseksi kuvatuttaa sen.


Mohair neuleisiin oli yllättävän vaikea löytää sopivia ohjeita. Hirveästi löytyi vain kaulahuiveihin, pitsisöpellyksiin ja asusteisiin liittyviä ohjeita. Minä kun haaveilen tekeväni jonkinsortin vaatteen. Viimein kirjaston Suuri Käsityö- lehti lokerosta löytyi itselleni täydellinen ohje -Tammikuu 2013. Jo kannessa komeili juuri sellainen neule, mistä minä olin haaveillut ja lankanakin käytettiin juuri samaa. Lankana käytin Novitan Rose- mohair lankaa. Neule oli erittäin yksinkertainen tehdä. Vain sileän neuloksen neulomista. Ainoat ongelmat minulle tuli työn loppuvaiheessa. En meinannut millään saada onnistumaan käsien yhdistämistä neuleeseen. Purin käsiaukon ainakin kolme kertaa, eikä se vieläkään ole täysin siisti mutta kelvollinen kuitenkin. Huvittavaa tässä oli myös se, että korjailin tätä viime kesän helteiden aikaan. Oiva aika hikoilla hellevaatteissa ja neuloa samalla neuletta. Ironista.Käyttöön neule päätyi ja se on minulle aina pääasia. Siistiä ja hienoa jälkeä opin tuskin koskaan kunnolla tekemään, mutta jos vaatetta kehtaa julkisesti pitää, on se onnistunut. Ja minähän pidän niitä, roikkuipa sieltä pieni langanpätkä tai olipa neule hieman vino. Miksi vaatteet pitäisi edes olla täydellinen, kun kukaan meistäkään ei ole?

6 kommenttia:

 1. Vähän sä oot kaunis!! Varsinki toi vika kuva... <3

  VastaaPoista
 2. Ompa kivoja kuvia!
  Onnistunut neule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista kiitos valokuvaaja ystävälleni♥ Kiitos kommentista! :)

   Poista
 3. On kyllä todella kaunis paita! Mitä lankaa tuossa on käytetty? :) Pitääpä tutustua ohjeeseen, sainkin juuri villapaidan valmiiksi, seuraavaa voisi siis jo aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oho, unohtu lanka laittamatta! Se oli Novita Rose- Mohair. :)

   Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)