keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lapsuuden ja nykyisyyden neulatyyny

Joulun joululahjoja on vielä käymättä läpi. Näitä riittäkiin vielä moniin postauksiin. Äiti puhui jo viime jouluna tarvitsevansa uuden neulatyynyn entisen repeillessä ja pursutessa ylitse. Todellisuudessa tarve oli yhteinen, sillä ompelen varmaan enemmän kuin äitini, mutta en kiinnnitä rikkonaisiin niin paljon huomiota kuin hän.

Löysin kaappimme kätköistä viisi vuotiaana maalaamani ruukun. Mitä lapsen tekemillä ruukuilla tekee kaappien kätköissä? Annetaan pölyyttyä, ja pidetään muistona, vaikkei todellisuudessa käytetäkään tuotettta. Halusin antaa lapsuuden työlleni uuden elämän. Yhdistäisin nykyisyyden ja lapsuuden samaan pakettiin neulatyynynä.

Leikkasin farkkukankaasta pyöreän pallon. Ompelin käsin sen reunat löysästi. Täytin sisälmyksen farkkutähteistä, sekä vanusta. Ompelin tiukemmin langat ja upotin pallon ruukun sisälle. Valmista! Farkku on sopivan jäykkää, ettei neulat uppoa ja katoa vanuihin, mutta tarpeeksi joustavaa, jotta neulat uppoavat sen läpi. Ruukun tilalla voi käyttää myös parittomia kahvikuppeja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)