lauantai 10. tammikuuta 2015

Itse tehdyt teepussit

Joskus vain ajattelemalla ihmisen tyypillisimpiä ominaisuuksia ja rakkauksia voi avata ideat joululahjoihin. Joskus tavallisen ja kenties tylsimmän lahjaidean ajattelinen voi aiheuttaa sen, että ajatteletkin tekeväsi saman itse. Joskus tämä itse tekeminen voi muuttaa tämän tavallisimman ja tylsimmän lahjan, kaikkein mieluisimmaksi.

Paras ystäväni on intohimoinen teen juoja. Hän kantaa mukanaan nuorteniltoihimme omia teepussejaan ja puhuu innokkaasti muiden teenjuojien kanssa niiden laaduista ja aromeista. Omiin korviini puheet kuulostavat melkein älyttömille - tee on minulle vain lämpöinen mukava juoma sen kummemin arvostelematta.

Ystäväni rakkautta ajatellen ajattelin tekeväni hänelle itse teetä. Vaikka en edes itse testannut tuota teetä ennen lahjaksi antamista, totesi ystäväni joulun jälkeen sen olleen erinomaista. Tämä siis toimii :)

Suodatinpusseja
Kalastajanlankaa
Paperia
Omenalohkoja
Mandariinilohkoja
Puolukoita
Mustaa teetä

1. Pilko omenat ja mandariinit palasiksi. Laita hedelmät, sekä puolukka kuivuriin tai uuniin 60 - asteelle ja kuivata tuotteita n. 1vrk.
2. Leikkaa suodatinpusseista neliöitä ja ompele yhtä reunaa vaille kaikki reunat. 
3. Laita pusseihin sopiva määrä mustaa teetä, sekä haluamiasi kuivattuja tuotteita. Asettele kalastajanlanganpätkä pussinsuulle ja ompele viimeinenkin sivu kalastajanlangan kera.
4. Kirjoita lappuihin teen sisältö, sekä halutessasi kaunis ajatus, Raamatun pätkä tai kehu toiselle puolelle. Ompele lappu kalastajanlankaan.

Pientä näpertelyä ja kärsivällisyyttä vaativa puuha. En jaksanut suorastaan tehdä 9 kpl enempää, sillä tällainen näpertely saa minut lähes ahistumaan. Mutta iloa se tuotti vastaanottajalle, ja se on pääasia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)