tiistai 20. tammikuuta 2015

Energiapatukat

Viime kesänä yritin ensimmäisen kerran tehdä energiapatukoita. Katselin netistä ohjeita ja todetessani niitä olevan kymmeniä, päätin soveltaa ja keksiä itse. Huonosti siinä kävi, ja huono idea oli ensimmäistä kertaa testatessa aloittaa keksimällä itse. Patukat paloivat, eivät kovettuneet ja maistuivat oudoille. Täysin hukkaan en niitä laittanut, vaan pakastin ja olen käyttänyt erilasiten pähkinäsekoitusten lomassa murskeena. Pelkästään en silti niitä söisi.

Ennen joulua mietin kahta luokkalaistani. Halusin muistaa heitä jouluna, ja halusin tehdä jotain itse. Löysin Marttojen lehdestä hyvältä vaikuttavan energiapatukoiden ohjeet ja hieman muokaten ohejtta päätin tehdä niitä kahdelle luontorakkaalle kaverilleni. Metsässä kun monesti energiapatukat voivat pelastaa yllättävältä vajeelta ja kiukulta. Tällä kertaa patukat onnistuivat ja kuulinkin ystävältäni niiden maistuneen paremmilta kuin kaupan. Rakenne ei ollut mikään helpoin ja parhain, sillä nämäkin murenivat helposti, mutta maku on aina tärkein.

½dl rypsiöljyä
½dl appelsiinimehua
1dl hunajaa
4dl kaurahiutaleita
1dl rusinoita
1dl auringonsiemeniä
1dl kuivattuja puolukoita
1dl mantelirouhetta

1. Kuumenna kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. 
2. Aseta leivinpaperi uunivuoan pohjalle. Voitele se öljyllä. Painele taikina matalaksi levyksi paperin päälle. Kypsennä 200- asteessa keskitasolla n. 20-25min. Leikkaa kypäse levy patukoiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)