perjantai 19. joulukuuta 2014

Rakkaudesta antaa

Joulu. Sinä ihanainen, sinä aina niin kultainen. Sinä sydämeni täyttäjä ja rakkauden moottori. Joulu, sinun ansiosta muistan taas, mitä on käsillä tekeminen.

Käsityöt eivät näyttäydy elämässäni läheskään samassa roolissa kuin muutama vuosi sitten. Yläasteen alkupuolella tilasin suuri käsityö- lehteä ja neuloin ja ompelin viikoittain. Vielä pari vuotta siitä jatkoi ilman lehteä tekojani ja tuunailin usein itsellenikin vaatteita ja tuotoksia. Vähitellen homma unohtui, ja ompelukone jäi pölyyttymään kaappiinsa.

Toisinaan huomaan kaipaavani käsitöitä. Toisinaan totean sen vain olevan tältä ajalta ohi. Nyt olen keskittynyt muihin asioihin, eikä ihminen voi olla taipuvainen kaikkeen.

Joulun perinteistä en silti luovu. Pienenä tyttönä alkanut joululahjojen värkkääminen, ihmisten ilahduttaminen ja muistaminen ovat kantaneet näihin päiviin asti ja tulevat pysymään niin kauan kuin kädet liikkuvat. Rakkaus käsitöihin palaa vanhana muistona, jolloin virkkuukoukut, puikot ja ompelukone löytävät paikkansa käsissäni, kuin ne kuuluisivat joka päivä muulloinkin. Väkerrän edelleen - hutiloin edelleen. Teen edelleen itse keksittyä, järjettömiä ja vinoja töitä. Teen edelleen väärinpäin ommeltuja asusteita ja tiputtelen silmukoita väärissä kohdissa. Mutta suurimpana pysyy rakkaus. Rakkaus antaa. Rakkaus jakaa.Oikean puoleinen sydän:

Tee kuten isoäidinneliö, mutta vain kolmelle sakaralle. Viimeisissä kierroksissa tiivistä neulosta sydämen syvennyksessä virkkaamalla silmukoita yhteen.

Vasemman puoleinen (Suuri käsityö lehdestä):

Tee langasta aloituslenkki ja virkkaa siihen 12 ks, kiristä lenkki ja sulje renkaaksi 1 ps:lla 1. ks:aan.
Tee 7 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 p seuraavaan ks:aan, 2 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 pp (= pitkä- eli kaksoispylväs), 3 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 pp, 2 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 p, 7 kjs ja jätä 1 ks väliin, 1 ps, siirry 1 ps:lla viimeiseen ks:aan.

Tee vielä yksi normaali kierros tekemällä pylväs silmukoita. Viimeinen kierros tee puolipylväitä, ja virkkaa pieni lenksu sydämelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)