perjantai 26. joulukuuta 2014

Puolukkamustikkaglögi

Joka syksyn puolivälissä mieleeni hiipii ajatus: Kuuma glögimuki ja pakkasmaisema.
Pienoiseksi pettymykseksi huomasin asian jääneen enemmän ajatuskuplaksi. En ollutkaan niin glögi ihminen, kuin mielissäni kuvittelin olevani. Sen sijaan olen innostanut jouluteestä, siinä on niin vahvasti joulun makua ilman glögin hieman ällöä makeutta.

Tänä jouluna halusin antaa mummoilleni erilaiset joululahjat. Vanhoilla ihmisillä on jo kaikkea, eivätkä he oikeasti tarvitse enää tavaraa. Itselläni molemmat ovat kuitenkin sen verran iäkkäitä, että itse tehdyt ruoka lahjat ilahduttavat oikeasti. Niinpä leivoin useaan otteeseen heille ruokakorit.

En ollut koskaan aiemmin tehnyt itse glögiä. Koulussa kokeilimme porukalla sen tekoa piispojen kuusen haku - reissua varten, mutta täysin itsenäisesti kokeilin sitä kotona. Hieman mallia otin Kotilieden joulukirjasta, mutta sovelsin ohjetta oman mieleni mukaan paljon. Hyvältä koemaistiaiset maistuivat.


1,5l vettä
3dl puolukoita
2dl mustikoita
2 kanelitankoa
½rkl tähtianista
½rkl kokonaisia neilikoita
1dl sokeria
½dl hunajaa

1. Keitä marjoja n. 20 minuuttia. Siivilöi marjat pois ja lisää mausteet. Keitä kiehuen 10minuuttia ja anna tämän jälkeen glögin maustua n. 1h liedellä. Maistele makuja ja varmista oman makumieltymykseesi sopivat mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)