maanantai 1. joulukuuta 2014

Leijonan kesyttäjä

Kivun sattuessa ei auta muu kuin käpertyä sohvan nurkkaan ja toivoa sen menevän pian ohitse. Joskus tekee mieli karjua, vaikka tietääkin ettei villipedon kutsuhuudot lievitä muuta kuin mielipahaa.


Kivun helpottamiseksi ja muita ilahduttaakseni teon lämpötyynyn. Tein tällaisen jo viimevuonna siskolleni, mutta jouluaattona avatessamme lahjoja tajusimme merkittävän virheen siinä: Vetoketjullista pussia ei voi laittaa mikroon. Tänä vuonna päätin korvata virheeni tekemällä uuden lämpötyynyn siskolleni, ilman vetoketjua. Entisen pussin voin lahjoittaa mukaan täyttämättömänä, sillä nyt se saa oikeuden uuteen elämään uusissa tarkoituksissa.


Lämpötyynyyn leikkasin sammaleen vihreästä fleecehuovasta n. 30cm x 40cm palan. Ompelin etupuolelle kaksi lapsen tekemän näköistä sydäntä, sekä kirjailin käsin keskelle "Kaunis" - muistuttamaan ihanaista naiseuden kruunuamme. Kun kipu sattuu, voimme muistaa olevamme silti kauniita. Karjumisista ja ärripurreista huolimatta.


Ompelin fleecen oikeat puolet vastakkain jättäen pienen aukon yhdelle sivulle. Täytin aukosta pussin lähes täyteen linnuille tarkoitettuja auringonkukan siemeniä. Ompelin käsin aukon suun kiinni ja eikun testaamaan! Lämmitin tyynyä mikrossa pariminuuttia saaden sieltä höyryävän kuuman, hieman pahanhajuisen, sekä kostean tyynyn. Periaatteet toimivat, mutta pari juttua kannattaisi tekijän muistaa:
Fleece on pehmeä ja kiva kangas, mutta päästää läpi kosteutta tuoden outoa hajua ja kosteutta. Joku muu kangas olisi siis parempi.


Noh, toinen kerta ja jo parempi. Seuraavalla kerralla yksi uusi oppi jälleen mielessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)