perjantai 12. joulukuuta 2014

Juurespiirakka

Pienenä inhosin lanttua. Oli kauhistuttavaa syödä koulun porkkanaraastetta ja huomata samalla sen sisältävän jotain ylimääräistä: vaaleita lantturaasteita. Koskaan en koskenut lanttulaatikoihin, ja muutenkin pyrin välttelemään sen syöntiä. Tänä vuonna siihenkin on tullut muutos.

Viime sunnuntain avantouinnin jälkeisissä tunnelmissa tahdoin leipoa jotakin terveellistä iltapalaa. Jääkaapissa löytyi ylijäämä perunoita, kasa lanttuja, sekä porkkanoita. Päätin kokeilla jotain erilaista piirakkaa, tekemällä pohjan perunasoseesta, sekä täyttämällä sen juureksilla. Minkäänlaista ohjetta minulla ei ollut, enkä ollut aiemmin ohjeestakaan tehnyt, mutta tämä onnistui todella hyvin. Muutkin tykkäsivät ja maku oli nautinnollinen ja pehmeä. Teen tätä taatusti uudestaan! Ja se mikä reseptissä on myös hyvää ja huomioitavaa, että siihen voi täysin käyttää tähde perunoita yms. :)


Pohja:

4 pientä perunaa
1½dl ruissihtijauhoja
1dl kaurahiutaleita
3/4tl suolaa
½dl oliiviöljyä
1 kananmuna
3/4dl rahkaa

Täyte:

1 suuri porkkana
½ lanttua
2dl juustoraastetta
1 kananmuna
3/4dl raejuustoa
oreganoa
mustapippuria
yrttisuolaa
valkosipulimaustetta

1. Muussaa perunat. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakka vuoka ja taputtele taikina kaurahiutaleita hyväksi käyttäen pohjaan. 2. Raasta porkkana, lanttu, sekä tarvittaessa juusto. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää täyte piirakan päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. 3. Paista 175- asteessa 25 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)