tiistai 25. marraskuuta 2014

Voitelupussi

Valkeana hohtaa jo maa, mutta silti kaipaan lunta tuiskuttavaa. Ensilumenlatuja on avattu ympäri savo, ja kävin viime viikolla testaamassa perinteiseen tapaan lähiseudun ladun. Aiempina vuosina on ensimmäinen hiihtokerta tuntunut kamalalle; hengitykseen on ottanut, lihaksissa tuntunut liikaa, eikä hommassa maistu mikään! Eikä asiassa ole auttanut se, että lenkki on vain kilometrin mittainen...
Tänä vuonna, kun urheilu on maistunut aivan erilailla kuin aiemmin, oli hiihtokin koukuttavaa ja nautinnollista! Pystyin vain nautiskelemaan siitä, ja vasta muiden haluttua poistua paikalta, myönnyin lähtemään. En malta odottaa, että lunta tulisi kaikkialle hyvin. Hiihtäminen on parasta!


Jokavuotuinen joululahja rumpa on päässyt minulla käyntiinsä. Veljelle on aina hankala keksiä lahjoja, sillä hän harvemmin pyytää mitään, ja miehille muutenkin on hankalampi keksiä - varsinkin itse tehtyä. Rakkaus hiihtoon on kuitenkin hänen vallitsevimpia asioita. Siksi tänäkin vuonna hän saa minulta siihen liittyvää varustusta: Voitelupussin.

Ompelin kaksi kiiltävää n. 15cmx30cm kangasta yhteen, käänsin kankaat. Ompelin kankaat pussiksi. Ompelin ulkopinnalle mustasta farkkukankaasta lapun, ja käsin ompelin siihen "Voiteet". Pussin yläsuusta pusin muutaman sentin pois ja pujotin narun. Wolaa, pussi on valmis. Toivoisin, että tästä voisi olla hyötyä hiihtoreissuilla, jolloin mukaan haluaa ottaa vain muutaman varavoiteen. Pieni pussi mahtuu pieniin taskuihin, ja näin helppo kuljettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)