keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Minun unelmani

"Syvimpien haaveidensa edessä ihminen tuntee olonsa alastomaksi." - Tuija Raappana :Unelman historia


Unelmia ja toiveita. Salattuja haaveita, maailmalle huudettuja ääniä. Intohimoa, rakkautta, kivun tuottamista rikkinäiselle, ihailua ja haaveilua.

"Ihminen tarvitsee unelmia. Ilman unelmia, voisiko olla tavoitteitakaan? Ja jos ei olisi tavoitteita, ei voisi olla motivaatiotakaan. Jos taas ei olisi motivaatiota tai inspiraatiota, kukaan ei pääsisi toteuttamaan itseään." - Sofia Jalonen : Unelmia, unelmia...

Toiset heistä halusivat muuttaa maailman paremmaksi paikaksi. Toiset tahtoivat menestyä harrastuksessaan maailman tähdeksi. Toiset tahtoivat tulla samanlaiseksi kuin äitinsä. Toiset tahtoivat laihtua olemattomiin. Toiset päästä vapauteen nuorisokodista. Toiset tahtoivat matkustaa maailman ympäri. Toiset tahtoivat olla joutsenia. Toiset tahtoivat oppia elämään lapsensilmin. Toiset tahtoivat parantua terveeksi.

"Talven pimeydessä yksinäinen pöytävalo paljastaa huoneen salaisuudet ja minä seuraan hiljaa varjoista kaukaista unelmaani, jota en enää tahtonutkaan omakseni. Unelmani oli tulla lasilinnuksi ja lentää tuulen mukaan..." Mila Topra : Unelmissa sai sieluni siivet korviensa taa

Niin paljon unelmia, joista jokainen on tosi näille nuorille. Tuntui suloiselle lukea, kuinka paljon erilaisia, mutta myös samanlaisia unelmia nuorilla on. Heillä oli kauniita ajatuksia, suorastaan aforismeja, mutta myös suloisia tarinoita kuvitteellisesta elämästä. Ehkä joku päivä, nämä tarinat muuttuvat tosiksi ja he elävät unelmiaan, ehkä he huomaavat elävänsä sitä jo nyt?

"Sävelet kaatoivat heidät toistensa syleilyyn, voimakkaat käsivarret tukivat heikompiaan, katseet kohtasivat ja viulun ääni häilyi kuulumattomiin. Sellon aloittaessa tanssijat menettivät herkkyytensä, he tavoittelivat tosiaan, kädet hapuilivat kasvoja ja etsivät sijaa samalla kun huulet hapuilivat tyhjää, unelmoivat paikastaan." Roope Laukkanen : Tanssijat

Kaikki nämä unelmat ja kymmenet muut on kirjoitettu "Pestä tukkani sadevesisaavissa"- kirjaan, johon on koottu 9lk nuorten tekemiä novelleja unelmista. Toiset olivat hyvinkin ajatuksia herättäviä, toiset toistivat samaa, mitä muut. Toisissa novelleissa oli iloa, mutta toiset aiheuttivat surua. Mitä sinä ajattelet heidän unelmistaan? Mitä sinä ajattelet unelmista?

Minä unelmoin myös. Minä haaveilen. Ja minä tahdon nähdä niiden toteutuvan. Koska elämä on liian hieno seikkailu hukattavaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)