sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Banaanisämpylät

Olen rakastanut aina banaania. Tänä syksynä olen huomannut suorastaan hullaantuvani tuohon etelämaiden hedelmään. Olen keksinyt lukuisia tapoja käyttää banaania; myslissä, puurossa, leivän välissä, kanan kanssa, kakuissa, smoothiessa... Ja lisää tahdon oppia!

Viikonloppuna meillä oli liikaa banaania, ja osa niistä oli jo melko mustia. Päätin kokeilla tehdä niistä sämpylöitä, ja niistä tuli hurjan hyviä! Muut perheenjäsenet kehuivat myös, sillä ne maistuivat banaanin ansiosta makealle olematta kuitenkaan makeita leivonnaisia. Näin ne sopeutuvat erinomaisesti kahvin kanssa kuin "normaaliin" syöntiin.


3 banaania
1,5dl kaurapuuroa
1,5dl vehnäjauhoja
2,5dl ruissihtijauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1dl auringonkukansiemeniä 

1. Muussaa banaanit. Sekoita sooda ja leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset yhteen. 2. Vaivaa taikinasta pallo. Muotoile sämpylöitä pellille ja paista 175- asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)