tiistai 14. lokakuuta 2014

Tilastotieteellinen todennäköisyys kohdata se oikea


Kun näin ensimmäisen Jennifer E. Smithin kirjan kannen, ajattelin sen olevan tietokirja. Lukiessani takakannen ajattelin kirjan olevan yliromanttisen hempeä kirja, joka ei kiinnostaisi. Meni kuitenkin kaksi vuotta, kun tartuin kirjaan kirjastossa ja otin sen matkalukemisekseni Hollannin matkaa varten ja ihastuin siihen. Ja voisiko olla täydellisempää lentolukemista, kuin kirja mikä tapahtuu suurimmaksi osaksi lentokoneessa?


"Tiedänkö, mitä haluan, Hadley miettii. Hän haluaisi mennä kotiin. Hän haluaisi, että koti olisi entisellään. Hän haluaisi olla matkalla mihin thansa muualle kuin isänsä häihin. Hän haluaisi olla missä tahansa muualla paitsi tällä lentokentällä. Hän haluaisi tietää pojan nimen."

Hadleyn vanhemmat ovat eronneet ja hänen isänsä on menossa uusiin naimisiin Lontoossa. Hadley ei ole koskaan nähnyt isänsä uutta vaimoa, mutta vihaa häntä jo ennakkoon. Kukaan ei voi olla niin ilkeä ja paha ihminen, kuin uusi äitipuoli joka vei häneltä isän. Mikään muu tapahtuma ei voi olla niin kamala, kuin matkustaa toiselle puolelle maapalloa juhlimaan isän uusia häitä. 

Kun Hayley myöhästyy lentokoneesta, tiputtaa matkalaukkunsa, melkein myöhästyy isänsä häistä, alkaa sattumuksien sarja ja seikkailu, mitä Hayley ei tule koskaan unohtamaan. Hayley joutuu pohtimaan todella, mitä hän haluaa. Hän joutuu nielemään ylpeytensä ja myöntämään haluavansa niitä asioita, mitä ennen vihasi. Ja ennen kaikkea pohtimaan todennäköisyyksiä: Kuinka suuri todennäköisyys on myöhästyä lennosta juuri, kun pitäisi olla ajoissa? Kuinka suuri todennäköisyys on tiputtaa kaksi kertaa matkalaukkunsa? Kuinka suuri todennäköisyys on tavata - se juuri oikea?

Kirja oli söpö ja helppo lukuinen. Siinä oli nokkelaa huumoria ja ihanan aitoja tunnekuvauksia. Vaikka tarina kuulosti elokuvamaiselta, oli se silti kirjoitettu ihanan arkisesti. Ihanan kevyttä matkalukemista ja varmasti rentouttavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)