maanantai 27. lokakuuta 2014

Puolukka- omena leipä

 Lauantai illan harmaudessa minuun iski pitkästä aikaa leivontakärpänen. Omenoitten ja puolukoiden täyttäessä pakastimet päätin etsiä reseptin, jossa hyödyntää niitä. Löysinkin sellainen Maku- lehden sivuilta, mutta terveellisyyden nimissä päätin muokata sen omanlaiseksi.

Leivästä tuli ihanan mehevä ja pehmoinen. Omenat ja puolukat toivat leipään kosteutta, jolloin sen tuoreus säilyi hyvin.
 
3dl grahamjauhoja
1dl ruissihtijauhoja
1 ½dl neljänviljan hiutaleita
1 ½tl suolaa
3tl leivinjauhetta
4dl omenahilla
2dl puolukoita
2kpl valkuaisia

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon omenahilla sekä puolukat. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan. Voitele leipävuoka ja jauhota se leseillä. Paista omena-puolukkaleipää 200 asteessa noin tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)