perjantai 17. lokakuuta 2014

Kun Ana anasti ananaksen

On tiettyjä asioita, mitä vain rakastaa, vaikka vielä pienenä vannoi vihaavansa koko loppuelämän niitä. Minä noukin pitsan päältä aina kaikki ananakset pois, enkä tahtonut niitä mihinkään. En, ennen kuin vahingossa maistoin ja huomasin rakastavani niitä. OI, niitä raikkaita ananaspaloja!

Joskus alkusyksystä kaivelin leipomislaatikoitamme ja löysin monta purkkia ananasta. Leipomisinnon ollessa päällä päätin muokkailla valmiita muffiniohjeita ja luoda omanlaisen ananasmuffinit. Ananaksen tuoma raikkaus säilytti nämä tuoreina yllättävän kauan. Ja mainioiksi retkiherkuiksi ne kävivät myös luontotapahtumassa, Suomen luonnonpäivänä.


3 1/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl kaardemummaa
0,5dl ruokakermaa
0,5dl kookoshiutaleita
0,5dl sokeria
0,5dl hunajaa
2 kananmunaa
150g margariinia
2dl ananaspaloja

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja valuta ananaksista mehu pois. 2. Sekoita loput ainekset kuivien aineiden joukkoon. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 175- asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)