sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Terveellinen pannari

Rakastan koulumme epäsäännöllisyyttä ja monipuolisuutta. Koskaan emme voi tietää, millaisia päiviä tulee olemaan ja kuinka pitkiä ne on. Joskus meillä on vain muutama hassu tunti koulua, toisinaan puurramme yhdeksän tuntia koulua. Koulumme on sitä, mitä tulevaisuutemmekin: monipuolista ja epäsäännöllistä.

Kun koulu päivä alkoi torstaina 12, päätin ottaa ilon irti pitkästä aamusta. Valmistin terveellisen pannaritaikinan, jätin sen turpoomaan ja pingoin ulos lenkille. Tultuani pannari uuniin ja sillä aikaa lehden lukua ja aamuvalmisteluja. Ja ne onnistuivat! En ole koskaan aiemmin syönyt tällaisia pannareita. Idea syntyi "hävikistä herkuksi"- ohjeesta, jota muokkasin kuitenkin niin paljon, ettei sitä voi samaksi ennää kutsua. Hyviä tulivat ja näistä nautti todella. Ihana arki. Ihanan pitkä aamu.


1 banaani
1 päärynä
1dl kookoshiutaleita
1/¤dl sokeria
5dl maitoa
1dl rahkaa
3 kananmunaa
2rkl rypsiöljyä
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1dl ruissihtijauhoja
1dl kaurapuuroa

1. Vatkaa kananmunat ja maito yhteen. Muussaa ja raasta banaani ja päärynä joukkoon. Lisää loput ainesosat ja vatkaa hyvin. 
2. Anna taikinan turvota n. 30min. Kaada uunipellille ja paista 200-asteessa n. 20-30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)