sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tähtiin kirjoitettu virhe

Rakastan sitä, kun huomaan olemani herkkä. Rakastan sitä tunnetta, kun jokin koskettaa syvästi. Rakastan niitä teoksia, jotka herättävät minussa tunteita. Minä nauraa kihertelin mielessäni, suutuin epäoikeudenmukaisuudelle ja itkeä vuodatin kyyneleitäni nenäliinoihini - lukiessani John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe - kirjaa.

Minä olin odottanut tämän lukemista puoli vuotta. Olin kuullut siitä tuttavaltani viime kesän TeenStreetillä ja käynyt välillä kirjastossa katselemassa kirjaa sen ollessa aina silloin lainassa tai piilossa silmiltäni. Viimein kävin kysymässä apua kirjastotädiltä, varasin kirjan, sain sen ja luin kerralla.

Se oli koukuttavaa, helppolukuista ja nopeaa. Pidin sen huumorista, pidin sen tarinasta, pidin sen maailmasta ja sen henkilöistä. Pidin siitä, että sain lukea sellaisesta, mitä en ole itse kokenut - ja toivottavasti en koekaan.


"Pyöreä vihreä happisäiliö painoi vain muutaman kilon, ja sitä vedettiin pienessä teräskärryssä. Säiliöstä lähti letku, joka haarautui leuan alla ja kiersi korvien taitse sieraimiin, ja siitä tuli kaksi litraa happea minuutissa. Laite oli välttämätön, koska keuhkoni eivät onnistuneet hoitamaan keuhkojen virkaa."

Hazel sai 13- vuotiaana tietää sairastavansa vaarallista kilpirauhassyöpää, johon hän kuolisi. Syöpä sai tytön valtaansa, vanhemmat itkivät hyvästelyjään ainoalle tyttärelleen ja jokainen luuli hänen kuolevan. Mutta Hazel ei kuollut. Hän sai lisäaikaa elämälleen Phalanxiforia lääkkeen ansiosta, joka pysäytti syöpäsolujen leviämisen, mutta ei parantaisi sitä.

16 - vuotiaana Hazel pakotetaan viikosta toiseen käymään vertaistukiryhmässä hänen äitinsä halusta saada tytär kiinnostumaan vielä elämästä ja saadakseen ystäviä. Masentuneena ja elämäänsä kyllästyneenä hän kohtaa siellä ihmisen, joka muuttaa hänen elämänsä. Augustus. 17 - vuotias poika, joka päätti valloittaa Hazelin omakseen. Syövät ja sairaudet eivät estäisi hänen yritystään tutustua tyttöön.

"Maailma ei ole toiveidentoteuttamistehdas."


Ps. Kirjasta tehty elokuva pyörii 11.7.2014 lähtien elokuvateattereissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)