perjantai 23. toukokuuta 2014

Pähkinäleipä

Mahla aika on meilläpäin jo mennyt ohitsensa, mutta kerkesimme hyödyntää sitä hetken ajan. Mahlan mausta pelkästään en hirveästi pidä, mutta sen tulo aikana käytin sitä lähes kaikissa leivonnaisissa veden sijaisena, sekä lantrattaessa mehua yms. Parasta hyödyntää huomaamatta terveysjuomaa. Ja hei! En tiedä, millainen kevät siellä pohjoisessa Lapissa on, mutta jos kenen seutuvilla ei vielä hiirenkorvia ole, ottakaa ihmeessä mahlaa jos pystytte. Ja ainakin ensi vuonna sitten jokkainen. :)

Suloiset suolaiset- kirjasta muokattu pähkinäleivän ohje.


3dl mahlaa
25g hiivaa
1tl suolaa
6dl jauhoja (vehnäjauhoja, hieman ruisjauhoja...)
0,5dl kauraleseitä
0,5dl ruokaöljyä
0,5dl maapähkinöitä
0,5dl siemensekoitusta
0,5dl mantelilastuja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mahlaan (tai vetteen). Lisää muut ainekset. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota n. 30min. 2. Kumoa taikina kulhostaan ja vaivaa se kimmoisaksi. Voitele kakkuvuoka (halkaisijaltaan n. 25cm) ja taputa taikina vuoan sisälle. Anna taikinan kohota 30min ja paista uunin alatasolla 200 - asteessa n. 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)