perjantai 2. toukokuuta 2014

Kasvismuffinit

 Olen innostunut tänä vuonna kokeilemaan enemmän ruuanlaitossa, kuin leivonnaisissa kasvisruokia. Minua kiehtoaa kaikissa asioissa monipuolisuus, ja niin myös keittiössäkin. En voisi kuvitella itseäni noudattamassa kapealinjaista ruokavaliota, sillä kokeileminen ja kirjavuus on ihanaa! Harmittaa vain, kun kouluissa ei oteta tänä huomioon, sillä ainakaan meidän koulussamme ei kasvisruokia yms. saa muut kuin sitä pelkästään noudattavat ihmiset. Minusta olisi mukava syödä koulussakin liharuuan tilalla kasvisruoka.

Tänä keväänä löysin kirpputorilta ihanan leivontakirjan Suloiset suolaiset. En ole vielä päässyt kunnolla kokeilemaan ohjeita. Monissa on aika erikoisiakin aineita ja yhdistelmiä, mutta niistä saa myös kivoja pohjia omille variaatioille, ja tässä olisi yksi muunnos kasviskierteistä.


15kpl

Rahkavoitaikina:
250g maitorahkaa
250g voita
4 ½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1 iso sipuli 
½ vihreä paprika
2 porkkanaa
2dl ruokakermaa
1rkl vehnäjauhoja
2rkl pizzamaustetta
½tl mustapippuria
kananmunaa
Juustoa

1. Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa, sillä välin kun valmistat täytteen. 2. Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi (parhaiten ja helpoiten saa kun silppoaa sipuliraastinlaitteella). Raasta porkkanat ja sekoita joukkoon ruokakerma, vehnäjauho ja mausteet. 3. Kauli taikina ½ cm paksuiseksi levyksi, levitä täyte päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä viipaleita ja siirrä palat muffinivuokiin. Voitele palat kananmunalla, viipaloi muffinien päälle juustoa ja paista 225- asteessa n. 15-20miuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)