sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vuosi2013

Kolme vuotta olen kanaillut blogi maailmassa. Kolme vuotta opetellut ja laittanut itselleni ja muille iloksi juttuja ja kuvia tekemisistä ja ajatuksista.

Muutama viikko sitten vaihtui vuosi toiseen ja ajattelin senkin tähden koota tähän 2013- vuoden juttuja. En tee tyypillisesti kuukausittaista kollaasia, vaan kollaasit parhaista jutuista tietyissä kategorioissa.

Kirjat ja kirjoittaminen


Kirjoja luin tänäkin vuonna kohtuullisen paljon. Lukeminen on menee nykyään jaksottain, on pitkiä aikoja jolloin en lue juuri mitään, mutta kun kerran tartun romaaniin haluan ahmia perään useammankin. Tutustuin tänä vuonna muutamiin vanhoihin kirjailijoihin ja kirjoihin, sekä dekkarit innostivat minua uutena valtauksena. Mielenkiintoisin kirjaili löydös oli Aino Kallas, ja parhaimpia kirjoja olivat Anne Frankin - päiväkirja, Taivaan tuuliin, Uhka menneisyydestä, Punainen lumme, sekä Jari Tervon Layla.

Omaa kirjoittamista harrasti myös, ja tänä vuonna kanneskelin mukanani pientä kierrekirjasta, johon kirjoittelin kohtauksia.


Leivonta


Leivoin tänä vuonna jälleen paljon ja erilaista. Synttärilahjaksi saamani "Maailman ihanimmat leivonnaiset"- kirja innoitti leipomaan ja kokeilemaan uudenlaisia reseptejä. Hankala on nimetä suosikkireseptejä, kun teki paljon, enkä kuvakollaasinkaan ottanut kuin muutamat. Parhaimmat kokeilut olivat ehkä Rukiiniset joulutortut, Mokkabebet ja puuroleivät, Kasvishampurilaiset, Pääsiäispiiras ja Sipulipiiras.

Ompeleminen


Uusia ompeluksia tuli tehtyä tänä vuonna hyvin vähän. Koulussa tuli tehtyä muutama sisustustuote ommellen, mutta siihen se melkein jäi. Isoin juttu, minkä ompelin ja mitä olen koskaan ommellut, oli ehdottomasti juhlamekko, joka päätyi 9luokan päättäreihinkin.

Tuunaus


Pikkutuunauksia tuli tehtyä enemmän kuin ompelua. Tein myös korjausapua kavereille, joka tuotti itsellekin iloa. Eniten tykkäsin ja mitä pidinkin jonkin verran oli maksihame, ja eniten päänvaivaa aiheutti tilkkupaita. 

Neulominen/virkkaaminen


Neulomistakaan ei tullut tehtyä kovin, lähinnä joulunaikaan kahdet joululahjat. Virkkasin kuitenkin vuoden aikana purnukan kudelangoista ja yhdeksi suosikki vaatteiksi tulleen reikä neuleen.

Elämää ja luontoa


Mitä minun elämääni muuten kuului? Luonto merkitsee minulle aina paljon ja siellä tuli samoiltua tietysti. Kesän aikani sivistin itseäni museoilla ja kahdella Helsingin reissulla, ja tämän vuoden Saksan matka TeenStreetille oli yksi kohokohta, samoin kuin Ruotsin reissu. Syksyni oli muutoskeskeinen koulun vaihtuessa, ja sen myötä monia unelmia täyttyi. Helppoa aikaa se ei silti tarkoittanut, mutta erittäin mielenkiintoista ja suuresti kiitollisuutta Jumalalle antavaa♥ Ja kokonaisuudessaan koko vuosi on jälleen ollut hyvin monipuolinen, kasvattava ja suurta kiitosta aiheuttama!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)