sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Havupallo

Ennen joulua meillä oli yli ihana koulupäivä. Emme tahtoneet lähteä tauoille, emme syömään, emmekä kottiin, sillä työnteko tuntui viihdyttävälle ja kiinnostavalle. Aiheeksi oli ennakkoon sanottu Luonnonmateriaalit, jonka ajattelin käsittelevän lähimetsässä vierailua tai teoriaa. Se oli kuitenkin kaikkea muuta; kokonainen päivä askartelua.

Kuunneltiin joulumusiikkia ja tehtiin havuista, kävyistä, huovista, rautalangoista, "rautakehikoista" (apua! mitä ne on oikeasti?) erilaisia tuotteita ja askarruksia. Se oli todella ihanaa tekemistä! Ja uskomatonta, että se kuuluu meidän opiskeluun ja kenties yhteen työkuvaamme myöhemmin. :)


Valmistin mummolleni havuista, kuusenoksista, kävyistä ja huovasta leikatuista sydämistä pallon. Taittelin ensiksi rautakehikosta ympyrän, jonka painelin mahdollisimman pieneksi. Upottelin sitten kehikosta läpi havutuppuja ja kuusen oksia. Lopuksi leikkasin huovasta sydämiä, joita rautalangan avulla kiinnitin oksiin, sekä käpyä. Viimeikseksi kävin ulkona hopeaspaymaalilla suihkuttelemassa ympäri palloa väriä.


Askartelupäivän lopuksi sain myös selville, että olen allerginen kuuselle. Olin epäillyt jo sitä kesällä kiipeillessäni kuusessa, kun jalkani ja käteni menivät aivan punaisille näppylöille. Nyt askartelun päätteeksi muuttuivat koko käsivarteni samanlaisiksi näppylöiksi, joita kutitti hieman. Näytin niitä opettajalle, joka totesi suoraan niiden johtuvan kuusiallergiasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)