lauantai 26. lokakuuta 2013

Puuromössöjä ja mokkabebejä

Blogin historiaa tutkiessa olen huomannut pari juttuja, mitkä on toistuneet joka vuosi: 1. Keväällä tulloo paljon postauksia, on intoa ja uutta tulee paljon. 2. Syksyllä siirrytään talviunille ja juttuja tulee vähemmän. Onneksi kohta tulee joulu ja silloin tuotoksia (pitäisi ainakin) tulla enemmän.
Blogin eläessä hiljaiseloa, olen leiponut, neulonut uutta paitaa, unelmoinut joulusta ja joululahjojen teosta, nauttinut koulusta ja elämästä.

Voisin väittää, että olen löytänyt kaksi uutta suosikki repetiäni. Toisella täyttämään aamiaispöytää, toisilla tyydyttämään makean himoa.

Dansukkerin - sivuilta napattu ohje oli mainio. En ole koskaan aiemmin tehnyt tuon tyylisiä leivonnaisia, ja ne olivat hurjan hyviä! Noudatin ohjetta muuten, mutta en tehnyt enää päälliskuorrutetta. Leivokset on muutenkin melko makeita, joten kuorrutteen jälkeen ne olisivat menneet ylimakeiksi - luulen niin. En myöskään irrottanut niitä vuoista, sillä käytin muutenkin leivonnaisvuokien sijaan muffinivuokia.




Toinen ehdottomasti suokki löytöni oli The good morning - blogissa olevat puuroleivät. Hurjan yksinkertainen resepti, nopea tehdä, terveellisiä ja ihanan makuisia<3 br="" leipiin="" lis="" makua="" nbsp="" porkkanaraastetta="" sin="" tuomaan.="" viel="">


1,5dl kaurahiutaleita
3dl vettä
1dl ruisjauhoja
1dl porkkanaraastetta
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa

1. Valmista vedestä ja kaurahiutaleistä puuro joko liedellä tai mikrossa. Anna puuron jäädä hieman löysäksi. 2. Lisää puuroon ruisjauhot, porkkanaraaste, leivinjauhe ja suola. 3. Annostele lusikalla leivinpaperille taikinasta 6 möykkyä. 4. Paista puoli tuntia 200 - asteisessa uunissa tai kunnes ne ovat kiinteän tuntuisia ja ruskettuneita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)