lauantai 5. lokakuuta 2013

Pullamaisia apinoita

Leipominen on ollut katkolla elämässäni pitkän aikaa. Ei ole ollut aikaa eikä erikoista innostusta. Ajankäyttöni on muutenkin muuttunut muun elämän muuttuessa. Silti rakkaus vanhoihin asioihin on säilynyt. Tänä viikonloppuna sitä tuli elvytettyä oikein kunnolla.

Viikonloppuni lempipaikka on ollut ehdottomasti keittiö. Aloitin leipomiset eilen, jolloin oli vapaapäivä koulusta ja jatkoin uusien leivonnaisten parissa tänään. Kun yhden jutun saanut valmiiksi on pitänyt etsiä uusi resepti ja leipoa lisää. Eikä minulla makean nälkäkään ole, en ole maistanutkaan kaikkia tekeleitäni. Tekemisen riemu on vain se juttu.



Potluck by one - blogi on yksi suosikki leivonta blogeista. Siellä on loistavia erikoisempia reseptejä, jotka ovat tehtyjä yksinkertaisista raaka-aineista. Terhin tyyli kirjoittaa blogia on ihanan leppoisa ja hauska, ja niitä tekee mieli lukea ilman leipomisvimmaakin.
Apple Monkey Bread eli omenainen apinaleipä, kiinnitti katseeni blogissa ja päätin kokeilla sitä eilen. Rumuus on minulle valttia leipomisessa, joten suosittelen vilkaisemaan Potluckin - blogista todellisuuden, miltä näiden leivonnaisten kuuluisi näyttää.
Apinaleipä oli hurjan hyvää. Se maistuu hyvin pitkälle pullalle, mutta jotkin jutut tekevät siitä mehevämmän, paremman ja erikoisemman.
Ja kädet tuoksuivat tämän jälkeen piparille ja hieman joululle♥

8 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
50 g sulatettua voita
1,5 dl omenasosetta
2 dl maitoa
0,75 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa

Kuorrute:
  
1 dl tavallista sokeria+ 0,5 fariinisokeria
2 tl kanelia
100 g voita

1. Sekoita vehnäjauhot, suola ja mausteet keskenään.
2. Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon omenasose, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita, kunnes taikina tuntuu kiinteältä. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
4.  Sulata voi ja lisää joukkoon sokerit ja kaneli. Anna seoksen jäähtyä hieman.
5. Vaivaa kohonnut taikina ja jaa se kahtia. Tee taikinasta pieniä palleroita. Voitele vuoka. Pyörittele taikinapallot voi-sokeriseoksessa ja laita vuokaan.
6. Paista 30-40 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)