maanantai 2. syyskuuta 2013

Sata vuotta taaksepäin

Harvoin haluan olla vakava. Harvoin suupieleni malttavat pysyä alhaalla ja otsani rypistyä kurttuun - varsinkin kun kyse on valokuvissa olemisesta. Kaverin kanssa kuvattaessa toisen ihmisen naama saa hymyilemään ja kuulumaan naurun tyrskähdyksiä, mitäs satut olemaan niin kiva että naurattaa. Eri asia on ne päivät, kun ei tahdo nähdä kameraa huonon ja masentavan päivän tähden.

Paras ystäväni ja naapurini aloitti tänä syksynä opiskelut valokuva-alalla ja perusti vihdoinkin myös oman blogin Shots of my life. Minnan kuvia on blogissani ollut näkyvissä jo kauan, sillä hän on ottanut ainakin puolet täällä olevista kuvista, missä esittelen jotain vaatekappaletta.

Olen hurjan iloinen siitä, että Minna on valokuva-alalla, ihan siksi että tiedän hänen rakastavan sitä ja haaveilleensa siitä kauan, ja myös siksi, että pääsen sen kautta hänen töihinsä malliksi :D

Vähän aikaa sitten lähdimme tekemään tunnelma kuvia jäljittelemällä 1800- luvun loppupuolella ja 1900-alkupuolella eläneen Lewis Hinen valokuvajälkiä. Oli tosi erilaista olla kuvissa, kun piti eläytyä vanhaan, vakavaan ja köyhään rooliin. Se oli tosi kivaa! Haluan uudestaan olla tämän tyylisissä tehtävissä. Tehtävästä ja Lewis Hinenistä voitte lukea lisää Minnan blogista.


Vanhan ajan puitteet löytyivät ihan meidän viereiseltä pellolta, missä naapurimme hevoset innokkaasti halusivat päästä mukaan. Vanhan ajan asu syntyi itse tehdystä hameesta ja kirppari kauluspaidasta. Lisää kuvia tästä aiheesta löytyy Minnan blogista tästä.

2 kommenttia:

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)