maanantai 26. elokuuta 2013

Tilkkupaita

Hyötytilkku - projektini on saatettu päätökseen kuvien kera. Projekti, joka muutti muotoaan useassa vaiheessa ja meinasi loppumetreillä päätyä kaapin nurkkaan piiloon. Onneksi valmista tuli ja melko tyytyväinen olo.

Alkuun minulla oli vain kaksi erillistä ideaa: kasa herkullisen näköisiä ruutukuoseja ja vanhan neuletakin helma. Suunnitelin hyödyntäväni molempia, mutta erikseen. Lopputulos oli kuitenkin toinen.
Kankaat olivat minusta hurjan kivoja, ja ompelin ne yhteen isommaksi kankaaksi. Ajattelin siitä kietaista huivin.
Neuletakin helma oli odottanut tekijäänsä vuosia kangaslaatikossamme. Kaivoin sen yhtenä päivänä esiin katsellen samalla keskeneräistä huiviprojektia. Pujotin helman päälleni ja aivoissani kävi raksetta. Ideoita syntyi ja tartuin ompelukoneeseen uusin aattein.Yhdistin huivin ja helman yhteen ja muokkailin, ompelin ja leikkasin yläosaa reippaasti. Silitin ja käänsin päärmeitä ja sovittelin. Välillä harottiin päänahkaa ja laitettiin työ syrjää viikoiksi, toisinaan kaivoin sen esiin uusin ideoin. Lopputulos syntyi ja toivottavasti päätyy käyttöön. 


Takaosa epäonnistui hieman, sillä palojälkiä näkyi vielä helmassa ja takakuosi ei ollutkaan yhtään kiva. En jaksanut laiskuuttani korjata vikoja vaan kirkaisin hihattoman neuletakin päälle, jota varmaan jatkossakin tuossa käytän. Peittääpähän molemmat viat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)