maanantai 8. heinäkuuta 2013

Uhka Menneisyydestä

Ollessani poimimassa mansikoita jäi minulle paljon vapaa-aikaa. Tuolloin todella opin, mitä tarkoittaa sana olla vain ja oloaika. Kun mitään elektroniikkaa ei ollut, ja ystävinä vain sukulaisia, oli mainiota oppia olemaan tekemättä mitään; katselemalla pihamaalle, tekemällä analyysejä ihmisistä, lukemalla, kirjoittamalla ja tuntemaan yksinäisyyttäkin.

Kari Honkasen kirjoittama Uhka Menneisyydestä oli mukanani poimimis matkallani. Kirja on harvinaisia suomalaisia kristillisiä dekkareita ja yllätti positiivisesti minut.Tunnen Karin myös hyvin tosielämässä, sillä kirjailijan työn lisäksi, hän toimii seurakuntamme pastorina ja on auttanut ja kannustanut myös minua kirjallisuus harrastuksissa monesti.


"Hän oli usein pudonnut, unessa. Vatsan pohjassa oli vihlaissut ikävästi, mutta hän oli aina herännyt painajaisesta ja selviytynyt ehjin nahoin. 
Mutta tämä ei ollut unta, josta voisi herätä..."
 
Pieni itäsuomalainen kaupunki kuohuaa monien tapahtumien keskellä. Tavallisen Riistavaaran perheestä katoaa äiti, jonka tytär sairastaa vielä anoreksiaa. Pastori Koskela sairastuu syöpää, ja hänen kirkkonsa tuho poltetaan, josta epäillään kaupungin saatanan palvojia. Koskelan pojan, Markuksen paras ystävä murhataan ja hän joutuu olemaan epämiellyttävästi kuvioissa mukana. Mitä ihmettä oikein on tapahtunut? Miksi ongelmia kasaantuu päällekkäin lyhyessä ajassa? 

Kirja oli persoonallinen dekkariksi. Oli monia selvitettäviä asioita, eikä vain tyypillistä yhtä murhaa, mitä selvitettäisiin. Useiden päähenkilöiden elämää seurattiin lomittain ja vuorotellen. Myös mystiset kursiiviviilla kulkevat vanhat tapahtumat varjostivat tarinaa... Mitä tapahtui 32 vuotta sitten syyskuussa?

Kirjassa kuvailtiin tarkasti ja realistisesti nuorten elämää, joka positiivisesti yllätti. Karin taito oli punoa heti ensimmäisiltä sivuilta aivan loppuun asti jännitys, joka pakotti lukemaan kirjan nopeassa tempossa. Miten käy? Mitä noille tapahtuu? Mitämitä nyt? kysymykset motivoivat jatkamaan vielä yhden luvun, vielä yhden, aivan kirjaan loppuun asti. Suosittelen lämpimästi!

Jälkikäteen tajusin vasta, että tätä kirjaa ennen oli julkaistu Huomenna kaikki on toisin, jolle tämä kirja on osittain jatkoa. Luin itsekin siis väärässä järjestyksessä nämä, mutta suosittelen lukemaan myös tuon ensimmäisen kirjan. 



4 kommenttia:

 1. Oho hei toi pitää lukee :D Onko sulla toi omana, jos on nii lainaatko?

  VastaaPoista
 2. Joo on omana! Äiti sano, et se halluu kans lukkee, mut pittää kysyä et halluuko heti vai myöhemmin. Annan mielelläin! Se oli oikeesti tosi hyvä!

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi kiva blogi Ellu!:) liityin lukijaks:)) Tossa mun blogin osote:

  http://snoopylifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)