lauantai 13. heinäkuuta 2013

Irlantilainen Soodaleipä

Viikko sitten viikonloppuna tein irlantilaista soodaleipää. Siis tämä on varmasti ollut elämäni yksinkertaisin ja nopein leipä, minkä olen tehnyt; Ei kohotusta, lyhyt aika uunissa ja tämä vielä pitää syödäkin nopeasti! :D

Ohjeessa luki siitä, kuinka irlantilaiset syövät tämän leivän tuoreeltaan, vielä lämpimänä. Silloin se maistuu parhaimmalta. Huomasin itsekin eron siinä. Illlalla tämän vastettuani se maistui tosi hyvälle. Melkein perus vaalealle leivälle, mutta jokin pieni mukava makuvihahde. Aamulla syödessäni tätä maku oli jo muuttunut huonommaksi ja kuivemmaksi. Jotenka, suoosittelen kaikille, jotka kokeilette tätä, että syökää heti! Silloin nautitte siitä todella♥


5dl vehnäjauhoja
4-5dl grahamjauhoja
2tl sokeria
1½tl suolaa
1½leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
4dl piimää
2 kananmunaa
2rkl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää halutessasi 2tl kuminansiemeniä ja 1dl rusinoita. Lisää piimä, munat ja voisula ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. 2. Muotoile taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi limpuksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle tai valurautapannuun.
3. Leikkaa terävällä veitsellä leivän pintaan risti. Nosta leipä saman tien uuniin ja paista 30-40min, kunnes se pohjaan kopautettaessa kuulostaa ontolta. 4. Kääräise leipä pyyhkeeseen jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

2 kommenttia:

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)