lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kulttuuria pääkaupungissa

Jo toisen kerran kahden viikon sisällä Helsingissä. Tällä kertaa olimme nuorisovaltuuston retkellä siskon kanssa. Näköjään en ossaa katsella Helsinkiä muusta näkökulmasta kuin kulttuurin, ei käyty tällä kertaa kuin kahdessa vaatekaupassa, enkä sieltäkään ostanut mitään, ei vaan kiinnostanut. Vierailimme Eduskunta talossa, jossa olin viimeksi käynyt kuusi vuotiaana, eli en muistanut juuri mitään sieltä. Tykkään eduskuntatalosta, sen hienoista huoneista ja periaatteesta, että näiden huoneiden sisällä tehdään kaikki meitäkin koskevat päätökset. Parasta tässä vierailussa oli myös kansanedustajan tapaaminen, jolloin pääsimme kuulemaan realistisesti hänen työstänsä, politiikasta ja elämästä.


Ateneumin kävimme kiertämässä, vaikka olin käynyt siellä kaksi viikkoa sitten jo. Silloin emme ehtineet kiertää Linnan aarteet- näyttelyä, ja uusinta kierros yläkerrassakin teki hyvää.

Hesassa oli tuona päivänä Kansallisbaletin kesäkiertua. En ollut koskaan aiemmin nähnyt balettia, mutta nyt kävimme katsomassa sitä Kasarmitorissa. Wow! Se oli todella upeaa! Luulin aiemmin sen olevan tylsää, pitkästyttävää naisten hyppimistä lavalla, sisältäen muutaman kauniin venytyksen. Tämä balettiohjelma sisälsi 14 upeaa, erilaista baletti esitystä. Joukossa oli nykytanssia sekä klassista balettia. Toiset esitykset avautuivat ja koskettivat, mutta toiset jäivät mysteereiksi. Omia suosikkeja oli katkelmat Lumikuningatar - Saunakohtaus, Prinsessa Ruusunan - Punahilkka ja susi, Buttery Tempo mental weather ja Fotosoppa - Bollywood kohtaus. Kaikki esitykset olivat kohtauksia suuremmista balettiesityksistä, joita on tulossa ja menossa tällä hetkellä (jos oikein ymmärsin). Pienen baletti kipinän tämä sai aikaan, ja haluan käydä kyllä katsomassa joskus kokonaisen baletti esityksen.

Esityksissä oli myös upeat musiikki tehosteet ja vaatetukset, jotka tehostivat esitystä ja tarinoita, mitä niihin liittyi. Etenkin nykypäivää kuvaavat nykytanssi esitykset olivat vaikuttavia. Miten liikkeellääkin voidaan ilmaista niin paljon mielipiteitä ja tarinoita?
Kiertue lähti siis käyntiin vasta, joten jos haluatte päästään näkemään tätä ilmaista viihdettä, näette tuosta aikataulun.

Ma 3.6. klo 18 Turku, Varvintori
Ti 4.6. klo 18 Tampere, Laikunlava
Ke 5.6. klo 18 Vaasa, Kauppatori
To 6.6. klo 18 Helsinki, Kasarmitori
Pe 7.6. klo 18 Lahti, satama
Ti 11.6. klo 18 Jyväskylä, Lounaispuiston lava
Ke 12.6. klo 18 Oulu, Rotuaarin lava
To 13.6. klo 11 Kuopio, Matkustajasataman lava
Käsiohjelman voi käydä tuolta olevasta linkistä käydä lattaamassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)