torstai 23. toukokuuta 2013

Taidetta ja suuruutta

Helsinki. Maalaisjunttien ihmetysten paikka. Suuruutta, taidetta, hämmästystä, surua, iloa, kulttuuria, ulkomaita.


Kuvisryhmän reissu tuonne maamme suurimpaan kaupunkiin oli täynnä taidetta ja vaatteita. Vaikka suurin osa porukkaa juoksi museot läpi päästäkseen shoppailemaan, me muutaman ystävän kanssa nautimme eniten museoiden hiljaisuudesta, teoksista, toistemme arvioista, tarinoista ja vain siellä olemisesta.
 Vaikka muuten pysähtyminen on vaikeaa, taiteen kautta siihen pystyn.
Etenkin Kiasma aiheutti mä tahon tonne uudestaan - reaktion. Oppaan selitykset ja oman pää tulkinta yhdistettynä upeisiin ja erikoisiin teoksiin, oli mahtavaa. Miten niin paljon voikaan kertoa, vain valokuvalla, muodolla, tilateoksena jne?


 Helsingin vilkkaus ihmetytti. Oli vain tiistai päivä. Pyöriikö ihmisten elämä vain pinnallisten ja matearistin ympärillä siellä, vai kuvittelenko maalaistyttönä vain? Peittävätkö he vain tyhjyyttään ihmis paljoudessa hyötyen materiaa ja kulttuuria?


Kuitenkin Helsinki tarjosi pienen ulkomaan matkan, jossa kerkesi lyhyessä ajassa nähdä kauniita puistoja, suuria ostoskeskuksia, persoonallisia ihmisiä ja turisti elämystä. Lähden kyllä pian uudestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)