tiistai 28. toukokuuta 2013

Mekon poimutus

Koulukaverini oli ostanut kirpparilta mekon, jonka halusi kevätjuhlaan. Hän kaipasi kuitenkin jotain erikoisempaa mekkoon, ja mietti poimutusta helmaan. Tämä oli kuin tilaus minulle. Olin nimittäin vasta viikko sitten miettinyt, että olisi kiva kokeilla helman poimutusta, ja nyt se tuli - ja vielä tarpeeseen :)
Tälläinen mekko oli alunperin. Helman alta paljastui vaaleanpunainen röyhelö, joka oli kyllä ihan turha. Se ei edes näkynyt etupuolelle, mutta varmaan toi kuohkeutta siihen (?).
1.Leikkasin röyhelön irti. Jos alushame on yhtä pitkä kuin päällyshame, leikkaa sitä kymmenensenttiä tai pari pois, niin että se on reilusti lyhyempi. Huomaa se, että helma tietenkin lyhenee reilusti poimutuksella.
2. Ompelin tiiviin ja lyhyen siksakin. Jonka jälkeen kiinnitin helman ja alushelman välimatkoin yhteen.
3. Sen jälkeen rypytin helmat yhteen, jättäen kuitenkin pienen aukon. Pujotin kuminauhan helman sisäpuolelle, katsoin sopivan pituuden, solmin ja leikkasin. Ompelin aukon. Poimutus on valmis!
Tuossa sitten kuvat takkaa ja eestä ystäväni päälle, jolle mekko tulikin. :)

 Huii! Enää neljä peruskoulupäivää jäljellä! Päivät vaan mennee koulussa erilaisissa harjoituksissa, leffoja katsellessa ja ulkona makoillessa. Kohta päästään vappaalle!

2 kommenttia:

  1. ompa tosi nätti mekko! kivat värit. :) ja tyllin tarkoitus tosiaan on ilmavuuden tuominen helmaan. Sen ei aina tarvitse näkyä, mutta jos siitä ei tykkää sen voi huoletta napsia pois. ja hyvä että huomasit leikata vuoresta enemmän pois kuin päällisestä, niin ei vuori vilku päällipuolelle. :) kaveri varmasti oli mielissään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niin varmasti oli. Kyllä hän tykkäsi ja aikoo mennä käyttöön :) Kiitos kommentista!

      Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)