maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäispiiras

Aurinko paistelee ikkunoista ja hauta on tyhjä. Upea pääsiäinen takana!

Sain jokin aika sitten ystävältäni loisto synttärilahjan. Tämän tyylisiä olen kaihoisasti toivonutkin, ja nyt sitten sain yllättäen sen ystävältäni. Leivontakirja; Maailman ihanimmat leivonnaiset. Kirja on aivan loistava! Siihen on koottu eri kansallisuuksien leivonnaisia, jotka on sovellettu suomalaiseen ruokakauppaan. Veikkaan, että tästä lähtien monikin lajike, mitä tänne pistän, on tuosta kirjasta ;)

Torta Pasqualina - Italialainen pääsiäispiiras
1pkt (500g) valmista voitaikinaa

Täyte:
100g sipulia tai kevätsipulia
2ps (150g) pakastepinaattia tai 300g tuoretta pinaattia
400g ricottajuustoa tai hienorakeista raejuustoa
1½dl parmesaanijuustoa
1dl silputtua persiljaa
2rkl meiramia
2tl suolaa
n. ½tl mustapippuria
6 kananmunaa
1. Jaa voitaikina kahteen osaan toinen ½, ja toinen 2/3. Kaulitse suurempi pala ympyrän muotoon ja asettele se n. 30cm levyiseen, voideltuun irtopohjavuokaan. 2. Silppua sipuli ja pinaatti. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä (tai itse laitoin ainakin ihan rypsiöljyä vaan) ja paista kasvikset pehmeiksi. 3. Sekoita sipuli-pinaattisekoikseen juustot ja mausteet sekä kaksi kananmunaa. Kumoa täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Tee täytteeseen 4 syvennystä ja riko syvennyksiin munat. Ripottele vielä hiukan suolaa ja mustapippuria munien päälle. 4. Kauli toinen taikinapala pyöreäksi levyksi, pistele levy haarukalla ja nosta se piiraan kanneksi. Nipistele reunat yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. 5. Voitele piiraan pinta munalla ja paista leivonnaista 1h 200- asteessa.
Tää oli ihan älyttömän hyvää, eikä ainakaan mittään makkeeta ollut. Vielä kerkeätte tekemään piäsiäiseksi. Ja voihan tätä syödä muulloin ;)
Mahtavaa pääsiäistä ja aprillipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)