lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kavringer

Norjalaiset merimiehet rantautuivat saareemme. Pyysivät evääksensä korppuja ja hieman piimää. Oh, tulevatko he vuosisatojen päästä? Mukanansa tullut rankalaisturisti ajatteli eväittämme olevan kuin lautasia. Mutta nämähän ovat korppuja! Aitoja laivakorppuja...

Aamun suunnitelmien mennessä uusiksi, etsin jälleen ohjetta "Maailman ihanimmat leivokset" - kirjasta. Voi, miten yksien kansien välliin voi mahtua niin paljon hyvää!

Norjalaisten joukossa oli aidot laivakorput, jotka päätin tehdä muiden hommien lomassa. Paljon kohottamista, vähän vaivaa ja isot lasipurkit täytettäväksi.


 ...kohta varmaan kaikki norjalaiset kotiäidin ryntäävät tänne blogiin tuon otsikon takia :D
 5dl vettä
25g hiivaa
½dl sokeria
½dl voita sulatettuna
1rkl suolaa
5dl vehnäjauhoja
7-8dl grahamjauhoja
öljyä


 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, voisula, suola sekä vehnäjauhot. Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä tunnin ajan.
2. Vaivaa joukkoon grahamjauhot ja alusta taikina. Sipaise öljyä taikinan pintaan ja kotona peitettynä kaksinkertaiseksi. 
3. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperille. Kumoa taikina öljytylle leivinpaperille. Nujerra taikina ja jaa se kahtia. Jaa puoliskot neljään osaan. Jaa jokainen neljännes vielä neljään osaan, niin että yhteensä on 32 palaa. Nosta palat pelleille, peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaisiksi. (Kuvassa)


 4. Paista leivonnaisia 225-asteessa ensin n. 15min, yhtä peltiä kerrallaan. Halkaise paistuneet sämpylät kahden haarukan avulla kahtia (kuvassa) ja siirrä puoliskot takaisin pelleille, halkaistu puoli ylöspäin (kuva alapuolella).

 5. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Työnnä molemmat pellit uuniin ja kuivata puolikkaat korpuiksi n. puolen tunnin ajan. Jos uunissa on kiertoilma, käytä sitä. Muutoin vaihda välillä peltien paikkaa.


Ja ihan korpuiltahan ne maistui, mutta paremmilta kuin kaupan :) Ihan mukava kokeilu oli tämä, ja näitä riittää pitkiksi ajoiksi! Ja saatiinahan uutta käyttöä nuille lasipurkeille, kun edellisen kerran olivat täynnä joulun pipareilla.

4 kommenttia:

  1. ompa kiva blogi! mikä toi kirja tossa sun bannerissa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittoksia, piti ihan tarkistaa, et mikä kirja oli, mut "Putoaminen". Tossa linkki siitä tehtyyn arvosteluuni :)

      http://ellu-kana.blogspot.fi/2012/09/putoaminen.html

      Poista
  2. Haastettiin sut !(: http://emmijaemilia.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

    VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)