maanantai 29. huhtikuuta 2013

Afiyet olsun!

Turkkilaiset leivonnaiset jatkuu saman kirjan toimin.

Pide, eli vaalea litteäleipä, oli valkoista ja mehevän makuista leipää. Leivän teko oli yksinkertaista ja helppoa, mutta unohduksissa jätin sen 5h kohoamaan uunin pangolle :D noh, ei se näyttäny vaikuttavan negatiivisesti makuun tai leivontaan.

4kpl

75g voita
2½dl kädenlämpöistä vettä
2dl maitoa
25g hiivaa
½rkl sokeria
2tl suolaa
10-11dl vehnäjauhoja

pinnalle
½kananmunaa
1rkl maitoa
seesaminsiemeniä
(fenkolinsiemeniä)

1. Sulata voi, lisää joukkoon vesi ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva, sokeri ja suola. 2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja pehmeää. Nosta taikina hetkeksi kulhosta ja rasvaa kulho kevyesti voilla. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota parin tunnin ajan. 3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa 4 ossaan. Pyöritä osat pallokisi ja painele pallot kostutetuin sormin littaniksi leiviksi, joiden paksuus 1cm. Nosta leivät pelleille ja peitä liinoilla. 4. Vatkaa kulhossa munan rakenne ja lissää maito. Voitele leivät ja ripottele pinnalle siemenet. Paista 250- asteessa n. 10min. Kääri leivät pyyhkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)