maanantai 7. tammikuuta 2013

Anne Frank

Kaksisataaviisikymmentäkaksi sivua täyttä asiaa. Anne Frankin päiväkirja oli sivistyksen paikka ja sai paikkansa top 10 listalleni. Se oli pala historiaa, nuoren todellisen tytön elämää, arkea maanalla ja tunteita kasvamisesta. Ja kaikki totta kuin kirkon rotta.

Anne Frankin - nuoren tytön päiväkirjassa ei ollut lukuja. Oli vain päiväkirja merkintöjä. Muutamiin kohtiin oli lisätty pieniä numeroita, jolloin sivun alareunassa oli selitys sen ajan asialle.

Viime syksynä katsoimme sattumalta kavereitten kanssa Anne Frankin - päiväkirja - elokuvan. Se oli joku K7 versio ja näyttikin siltä. Silloin heräsi ensimmäisen kerran kiinnostus tähän aiheeseen paremmin. Elokuva on katsomisen arvoinen. Nyt jälkikäteen luettuani kirjan, täytyy todeta, että leffa on tehty hyvin todenmukaisesti suhteutettuna kirjaan. Joitakin asioita on paljonkin lyhennetty ja jätetty korostamatta, mutta selvän käsityksen Annen elämästä saa elokuvasta. Hieman välillä häiritsi elokuvan "perhemäisyys", kun monista kohtauksista olisi saanut hienompia ikä rajaa hinaamalla ylöspäin ja työtä tekemällä. Vissiin tästä onkin tehty useimpiakin elokuva versioita ja eri ikärajoille?

Anne Frank diary open

Anne Frankin päivä kirja on täynnä aitoutta, tunteita, ajatuksia, romantiikkaa ja arkea "Salaisessa siivessä". Anne Frank oli 13- vuotias, kun hän joutui piiloon holokaustin myötä, ja kuoli viidentoista vanhana keskitysleirillä. Jokainen siis löytää varmasti tästä kirjasta jotakin, mikä kiinnostaa, kiehtoo ja saa ajattelemaan tätä nuoren tytön kohtaloa. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Onko täällä ketään, jotka ovat lukeneet jo, kiinnostuneita aiheesta tai katsoneet jonkin elokuvan Anne Frankista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)