tiistai 2. lokakuuta 2012

Porkkanapiirakka

Loistava piirakka! Porkkanan ja sulatejuuston yhdistelmä on nii-in hyvä. Meijjän pihan harakatkin olivat sammoo mieltä, ja sinne men piirakkakiin. Yksien vierraitten ajan saimme nauttia hyvästä piirakasta, jonka jälkeen veimme sen ulos muoviin peiteltynä. Aamun näky oli järkyttävä. Muovi rikki ja hajalla, ja pelti puoliksi nokittu ja syöty. Sinne meni piirakka ja työ - turhiin suihin,

Joku päivä vielä teen uudestaan tätä suosikkiherkkua, ja pidän huolen, ettei yksikään harakka tai muu olio tule syömään sitä. Ohjeen alkuperää en tähän tiedä, sillä se on äidin ohjekirjasta.

4kpl kananmunia
4dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
3tl kanelia
3tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2dl öljyä
6dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
150g sulatejuustoa
6dl tomusokeria
90g voita
3tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita. 2. Kaada taikina pellille ja paista 175 asteessa 30-45 minuuttia. 2. Vatkaa sulatejuusto ja huoneenlämpöinen voi. Lisää sokerit ja sekoita. Levitä kuorrute leivonnaisen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)