sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Putoaminen

Kaikki muut tiesivät. Kuiskuttelivat keskenään ja puhuivat siitä. Ai sinä olet hänen lapsenlapsensa? Lisää kuiskuttelua, juoruiluja ja salailua. "Ethän kertonut pojalle mitään? Hyvä, se olisi liian kova paikka hänelle..."

Lucas Beige, teinipoika joutuu kärsimään natsisaksalaisen isoisänsä teoista. Pojalle ei olla kerrottu mitään, mutta muiden salaperäisyys saa hänet uteliaaksi. Kesänvietto maalla isoisän talossa tarjoaa loistomahdollisuuden siihen. Lucas tutustuu juutalaistyttöön, joka tietää kaiken isoisän menneisyydestä. Menneisyys on myös uhka Lucakselle. Maassa elää uusnatsilaisia,jotka ihannoivat Lucaksen isää. Tämän johdosta alkaakin kierre, joka muuttaa hänen elämänsä pysyvästi...


Belgialaisen Anne Proovostin kirja tarjosi erilaisen ja jännitävän lukukokemuksen. Se pisti miettimään, kuinka nykyäänkin nuoret voivat kärsiä isiensä teoista, ja mitä kaikkia vaikeuksia se aiheuttaa.
 Kirjan kannesta saa aika tylsän, vanhan ja epäkiinnostavan kuvan, ainakin itsellä. Mutta todellakin suosittelen sitä muille! Etenkin, jotka pitävät historiasta, natsi-juutalaisvaino ajan tapahtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)