sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Jonkinverran lähempänä mummoilua

Ruska värittää puiden lehtiä ja viima tarttuu jo takinkaulukseen. Tennarit alkavat vaihtua enemmän ja enemmän nilkkureihin. Syksy on saavuttanut ensi lehtensä. Tämä mekko, joka purjehti kuvissa ruskan ensimaisemiin, sai alkunsa vuosi sitten, kun löysin sen materiaalin Eurokankaasta. Pitkään se lojui myttynä korissansa ilman suunnitelmaakaan mekontyylistä. Tänä kesänä se sitten sai alkunsa ja päätöksensä.

 Kaavan otin Suuri Käsityö lehdestä 2.2011:   Jossa se oli äitiysmekko. Muokkasin sitä hieman ja yläosasta tuli erilainen kuin siinä, ja no... se on vieläkin hieman kesken. Tarkoitus on tehdä jonkinsortin kuminauhaviritys, mutta neulat on meillä liian pieniä siihen kuminauhaan, mikä meillä olisi siihen. Näissä kuvissa ja käytössä olen vielä viritellyt hakaneula systeemin.
 Kankaasta tykkään tosi paljon. Mustavalkoinen simppeli, mutta vinkeä kangas. Saan takuulla siitä monenmoisia asuja! Kankaan liukkaus soveltuu myös kenties juhlevampaankin käyttöön.
 

Pari kertaa olen nyt pitänyt mekkoa ihan julkisesti. Voi turkanen sitä päivää, kun laitoin kouluun tuon :D Punainen mummolaukku rinnalla, neuletakki päällä ja nilkkurit haravoiden kuljin käytäviä harppojen. Murtteilla puhuen ja "hellanlettas näitä lapsosia" puhellen meni sen päivä. Kyllä vaatteet immeiseenkin vaikuttaa, ja hieman ylivanha olo oli silloin. Ja mikäs olisikaan parempi vapaa-ajan vietto paikka tälläisinä päivinä? No tietysti mummoilu mummon seurassa!

1 kommentti:

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)