keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tähystäjäneito

Norjan reissulla tuli luettua tiettävästi paljon kirjoja. Upeat maisemat, pitkät välimatkat ja huonot säät takasivat täydellisen lukuympäristön. Totta kai mieluummin silloin olisin vallellu tuntureilla/vuoristoissa (voiko Norjan "nyppylöitä" sanoa vuoriksi vai tuntureiksi?), mutta sää oli hieman huono etenkin alku lomasta, joten viihdettä tarjosi asunto-auton sisätila ja kirjat.

Tuli luettua hieman erilaistakin kirjallisuutta tai sellaisia, mitä otti vain hetken mielijohteesta. Yksi tälläinen oli kahden suomalaisen kirjailijan, Anneli Kannon ja Terhi Rannelan tekemä trilologi Tähystäjäneito. Ensimmäisen osan luin silloin, ja lähiaikoina varmasti loputkin!

Päähenkilö Amya, 17 vuotias tyttö, joutuu pahaenteiselle saarelle hoitamaan valtiontehtäviä. Saarella hän saa herttaisen oppaan Miroslavin, joka vie Amyan saaren kummalisuuksien ja kurjuuksien luokse. Amya nauttii saarella olostaan, vaikka kaipaakin samalla kotiin siskonsa luokse. Kaikki mennee hyvin ja juhlallisuudet menevät ohi, kun Amyalle paljastuu totuus, joka on häneltä salattu koko aika...

Tähystäjäneito on fantasia kirjallisuutta, mutta hetkittäin tuntuu kuin siinä elettäisiin tosielämässä jossain keskiajalla. Sen verran aidosti ja hyvin se on kuvailtu. Kirjaan oli luotu aivan oma maailmansa, ja mietitty tarkkaan paikat, kuvaukset ja ympäristöt. Tähystäjäneito tarjosi aimo annoksen huumoria, seikkailua, jännitystä ja hieman romantiikkaakin. Upea teos siis kokonaisuudessaan! :)

2 kommenttia:

  1. Sinulla on aivan ihana blogi! Enkä hehkuta nyt vain positiivisen Tähystäjäneito-arvion takia. Lisään tekstisi leikekirjaani. Aurinkoista loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, Kiitos Terhi paljon! Tämä ilahdutti kovasti :) Samoin sinulle mahtavaa kessää!

      Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)