tiistai 17. heinäkuuta 2012

Marjapiirakkaa ja puuromössöä

Harvinaista. Yleensä leivon, leivon, ompelen, ompelen täydellä innolla. Nyt tuli molemmissa osissa poikkeukset. Leipomispäivä=olet uupunut. Ompelet=uupunut. Kaikki hauskakin vie voimia, eikä enää jaksa. Yhtenä päivänä aloitin leipomaan. Keräsin veljen avustuksella tuoreet mustikat pihasta, ja veli keräsi vielä metsämansikoitakin. Tein pullataikinan ja samalla sämpylätaikinaa. Sitten toinen turpoomaan ja toiseen paremmin keskittyminen. Toinen vaivaamiseen, toista leipomaan. Huhuh... Tehokasta, mutta samalla huhuh :D Mutta kyllä ne onnistukin sitten :)


Ihan peruspullataikina. Ohje vaikka täältä. Kaulitse pellille. Taputtele reunoille ja lisää runnnnsaasti marjoja! Halutessasi tee taikinasta ristikot.


Sämpylät

0,5dl maitoa
1l kaurapuuroa
1ps kuivahiivaa
1rkl siirappi
1½tl suolaa
100-150g sulatettua rasvaa.
n.1l jauhoja (sämpyläjauhoja, graham, vehnäjauhoja, ruis... mitä vain! Kunhan ei pelkkiä vehnäjauhoja :D)

1. Lämmitä maito. Lisää siirappi, suola ja kaurapuuro. Laita yleiskoneeseen (tai jos oot perinteinen niin vaivaa sit käsin). Lisää jauhoja vähitellen. Lisää loppupuolella rasva. 2. Paista 175 asteessa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)