perjantai 6. heinäkuuta 2012

Leivonnaisia ympäri vuoden

"Hän lukitsi kellarinoven ja juoksi keittiöön. 
- Noo, tahtoivatko he maitoa? kysyi muumimamma.
- He puhuivat ulkomaalaista, Nipsu sanoi. Ei kukaan voi ymmärtää mitä he sanoivat!
- Miltä se kuuluu? kysyi muumipeikko, joka istui jauhamassa kardemummaa hemulin kanssa.
- Itseti oletti rottati, Nipsu sanoi.
Muumimamma huokasi. - Hämärää, hämärää, hän sanoi. Kuinka minä voin ymmärtää mitä he haluavat syntymäpäivänään jälkiruoaksi tai kuinka monta pielusta he tahtovat pistää päänsä alle." (Pätkä seuraavan ohjeeseen liitettynä samasta kirjasta)

 Puolukkainen Kardemummakakku (Muumi mamman keittokirja)


2tl soodaa
4 ½dl vehnäjauhoja
3dl fariinisokeria
2tl inkivääriä
2tl kanelia
2tl neilikkaa
2tl kardemummaa
2dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2dl kermaa
1dl voisulaa

1.Sekoita sooda jauhoihin. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja mausteet. Kaada joukkoon puolukkasurvos, kananmunat, kerma ja jäähtynyt voisula. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 60-70 minuuttia. Jos annat kakun vetäytyä viileässä muutaman päivän, sen maku vain paranee. 


Tämä ohje osottautui hieman vinksalleen tähän vuodenaikaan nähden. Hyvin jouluiselta vaikuttaa tai syksyiseltä. Noh, kai sitä voi kesälläkin tehdä puolukkakakkuja, mutta jouluinen haju ja maku siinä hieman oli. :)


Muurikkaleipäset (Pirkan heinäkuun ruokaliitteestä)
n.4dl hiivaleipä-vehnäjauhoja(tai vehnäjauhoja)
1dl ruisjauhoja
1tl soodaa
3/4tl suolaa
3dl piimää
2rkl siirappia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 2. Nosta taikinasta nokareita jauhotetulle pöydälle ja taputtele niistä n. kämmenen kokoisia, OHUITA leipäsiä. 3. Paista leipäsiä muurinpohjapannulla keskilämmöllä ilman rasvaa 1-2 minuuttia/puoli.




Nämä muurikkaleipäset, olivat järettömän hyviä! Söin niitä tosi monta ja voisin vieläkin syödä. Yksinkertaiset aineet ja sen tekeminen, mutta hyviä :) Kokeilkaa!


Pakko laittaa kaksi lettukuvaakin tänne... Njams! Oli maailman parhaita lettuja(ja niiden lisäkkeitä). Kiitos taikinasta äidille ja paistosta minulle ja ystävälleni.


Tuleeko vesi kielelle? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)