maanantai 2. heinäkuuta 2012

Älä itke enkeli

Pitkästä aikaa kirja juttuja. Tällä hetkellä olen kuumissani lukemassa Nälkäpeli trilogiaa, ja ensimmäinen osa luettu. Wau! En todellakaan osannut kuvitella, että se olisi niin hyvä, vaikka kaikki hehkuttavatkin niitä :) Jossain vaiheesa kesää, kun olen saanut kaikki kolme urakoitua, esittelen ne varmasti täälläkin (ellen sitten kyllästy siihen, että huomaan joka toisen kirjablogistin kertovan niistä jotakin...)

Tiina Lehtineva on ollut jo pitkään yksi minun suosikki kirjailijoista. Syitä siihenkin on monia: Nuori ikä, huiput kirjat, sama arvo-maailma, kirjoitti ensimmäisen 13- vuotiaana, kristillinen kirjoittaja...

Tiinan kaikki kirjat ovat olleet lukemisen arvoisia. Etenkin hänen sarjansa Unelmien talli, oli järettömän koukuttavaa, viihdyttävää, jännittävää ja romanttista luettavaa. Omistankin Tiinan kirjoista 5/7 osaa. Loputkin kirjat aion hankkia vielä jossain vaiheessa. Heinäkuussa Tiinalta tulee uusi kirja "Kuin perhosen tanssi". Odotan sen ilmestymista kovasti! Ja heti tietysti aion ostaa sen. :)

Älä itke enkeli, on Tiinan toinen yksittäinen romaani. Se poikkeaa muista monella tavalla. Päähenkilö on poika, Jarmo 17 vuotias tavallinen poika. Harrastaa intohimoisesti jalkapalloa ja kainalossa ihana uskovainen tyttöystävä Miia. Kirja on salaisuus, josta ei voi paljastaa paljoa mitään, ennen kuin lukee. Tai en halua paljastaa, koska se pilaisi "tunnelman".

Kuolema, väkivalta ja nuoren elämän etsintä, ovat kirjan käsiteltyjä aiheita. Kirjassa on erikoisesti merkityt luvut. Lukee vain luku ja "päivää jäljellä". Mitä päivää? Se selviää, kun lukee. Luvut menevät tasaisesti alaspäin. Kunnes...

Loppu yllättää. Se sykähdyttää. Monet itkevät silloin, minä en, koska en itke kirjoja lukiessa (haluaisin tehdä poikkeuksen, etsikää sellainen kirja :D!). Tuijotin silti tyhjyyteen ja olin ihmeissäni. Mitä olinkaan lukenut? Mitä oli tapahtunut?

http://tiinalehtineva.weebly.com/aumllauml-itke-enkeli.html
Kirjassa on vain 165 -sivua, ja sen lukee tosi nopeasti. Välillä on lähes tyhjiä sivuja, kuvauksia tunteista yms. Se nopeuttaa lukemista. Tämän jaksaa siis lukea jokainen. Joten... Lue nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)