keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Tammmppere

(Erittäin vanha postaus, joka on jäänyt julkaisematta. Anteeksi, kuvat sekalaisessa järjestyksessä)
Toukokuu. Aurinko jaksoi paistaa vielä silloin ja luonto näytti ensimmäisiä kesän kauneuksiansa. Lähdimme koulun pihalta kuvisryhmän retkelle, joka oli alunperin tarkoitettu yhdeksäsluokkalaisille. En ole ysillä, enkä kuviksessa,mutta sain pummattua ihteni retkelle :D


Tampereella en ollut aiemmin kunnolla käynyt. Joskus kakkosluokkalaisena olin viimeksi käynyt SunSvolin merkeissä siellä, mutten muistanut kaupunki kuvasta yms mitään. Rakastuin. Se oli niin kodikas, ihana, kaunis ja jotenkii täydellinen kaupunki! Halluun sinne opiskelemaan sit joskus...Tampereen Tuomiokirkko on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Taide, suuruus ja upeat koristukset tekevät kokemuksesta ihmeellisen. Rakastan kirkkoja. Rakastan kaikenlaisia kirkkoja, vaikka en edes kuulu kirkkoon. Pidän niistä paikkana ja rakennuksena enmmän kuin omasta seurakunnasta, vaikka se onkin oma koti.


Kirkoissa ja etenkin tuolla Tampereen tuomiokirkossa, maalaukset ja mosaikit puhuttelevat. Se on niin ihmeellistä, miten eri tavoilla voi Jumalakin puhutella; taiteen, musiikin, puheitten, tekstin, minkä vaan kautta.
Jotkut maalaukset osasivat erikoisella tavalla pysäyttää. Käärme maalaus aivan kirkon kormeilla kohdalla. Säikähdin sitä alussa, kun katsoin suoraan alhaalta sinne. Vaikuttavaa. Jokaisessa taulussa ja yksityiskohdassa oli myös niin monia symboleita ja tarinoita. Enkelinsiipiä oli paljon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)